Осем души са с повдигнати обвинения след акцията на ГДБОП

...
Осем души са с повдигнати обвинения след акцията на ГДБОП
Коментари Харесай

Осем души са обвинени в рекет, отвличане и незаконни оръжия в Русе


Осем души са с повдигнати обвинявания след акцията на ГДБОП и Специализираната прокуратура през вчерашния ден в Русе, при която бяха атакувани нощен клуб, заложна къща и заведение на предприемача Илия Стоилов, брат на депутата от Българска социалистическа партия Георги Стоилов. Говорителят на основния прокурор Румяна Арнаудова удостовери, че Илия Стоилов, който е измежду арестуваните, е бил началник на проведена незаконна група, съобщи кореспондентът на БГНЕС.

Днес ще бъде гледана мярката им за непрекъснато задържане под стража в София.

Освен Илия Стоилов с повдигнати обвинявания са още 6 мъже и една жена. Мъжете са съучастници в проведената незаконна група, която е работила от началото на 2015 година до през вчерашния ден на територията на Русе и се е занимавала главно с изнудване.

„ Има повдигнати обвинявания за т.нар.вторични закононарушения, като на четири от лицата, в това число и дамата, която е арестувана,са повдигнати обвинявания за похищение, осъществено на 31 март 2015 година и следващо изнудване на лицето. Същото лице е било чиновник на уредника на групата и защото е бил обвинен в осъществяване на кражба, благодарение на мощ и опасност е бил заставен да поеме имуществено обвързване и да подпише запис на заповед на стойност 100 000 лева. Обвинение е повдигнато и за държане на огнестрелно оръжие и муниции на още един участник “, сподели още Арнаудова.

В рамките на вчерашния ден са разпитвани 15 очевидци, 2 от които в загадка идентичност. Извършени са 21 разпознавания, 15 претърсвания в заложна къща, нощен клуб, жилища, офиси и коли. Извършени са и 6 персонални обиска. При всички тях са открити железни палки, три револвера – газов, военен и модифициран от газов в военен, 107 патрона, 2 ножа, артилерийски гръм, равноценен на 400 грама тротил, както и 2000 евро, за които се счита, че са добити от проведената незаконна група.

Сред арестуваните е и Мануел Манов – наследник на шефа на КАТ-Русе Михаил Манов. На него му е повдигнато обвиняване за присъединяване в проведена незаконна група, ръководена от брата на народния представител, само че няма обвиняване за вторичните закононарушения.- похищение, изнудване и държане на огнестрелни оръжия без позволение, изясни Румяна Арнаудова./БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР