Осем души са предадени на съд за финансови престъпления и

...
Осем души са предадени на съд за финансови престъпления и
Коментари Харесай

Предават на съд 8 от група за финансови измами, разкрита миналата година

Осем души са предадени на съд за финансови закононарушения и измами. Те са част от разкритата и обезвредена през март предходната година проведена незаконна група. Това стана ясно по време на брифинг на Специализираната прокуратура, оповестяват от Нова телевизия.

„ Целта на групата е била да добива парични средства по противозаконен метод и да прави пране на пари. С направения обвинителен акт са предадени на съд 8 лица за това, че са взели участие и управлявали тази група. Едно от лицата е единствено съизвършител във връзка на две от измамите”, съобщи представителят на Спецпрокуратурата Христо Кръстев.
„ Наказанията, които се плануват са следните - за ръководителя – отнемане от независимост за период от 5 до 15 година, за участници – от 3 до 10г. и за най-тежката машинация - от 3 до 10 година, както и конфискация на до една втора от имуществото на отговорните лица”, сподели още той.По думите му буквите на двамата ръководители на групата са Й.М. и К.Д. „ Същите са познавали отдавна капиталово посредническата активност като са осъществявали това и са управлявали „ Глобал Маркетс” ООД. Лицензът на това сдружение е бил лишен през 2014 година от Комисията за финансов контрол, само че обвинените са решили да продължат да набират средства в името на личното си облагодетелстване”, уточни Кръстев.

Измамените от въпросната оперативна група са общо 19, като те са били ощетени с към 4 млн.лв
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР