Осем души са предадени на съд за финансови престъпления и

...
Осем души са предадени на съд за финансови престъпления и
Коментари Харесай

Предават на съд 8 души от група за финансови измами, разбита миналата година

Осем души са предадени на съд за финансови закононарушения и измами. Те са част от разкритата и обезвредена през март предходната година проведена незаконна група. Това стана ясно по време на брифинг на Специализираната прокуратура.

,,Целта на групата е била да добива парични средства по противозаконен метод и да прави пране на пари. С направения обвинителен акт са предадени на съд 8 лица за това, че са взели участие и управлявали тази група. Едно от лицата е единствено съизвършител във връзка на две от измамите'', съобщи представителят на Спецпрокуратурата Христо Кръстев.

Наказанията, които се плануват са следните - за ръководителя – отнемане от независимост за период от 5 до 15 година, за участници – от 3 до 10 година и за най-тежката машинация от тези, за които са предадени на съд - от 3 до 10 година, както и конфискация на до една втора от имуществото на отговорните лица, сподели още той.

По думите му буквите на двамата ръководители на групата са Й.М. и К.Д.

Същите са познавали отдавна капиталово посредническата активност, като са осъществявали такава активност и са управлявали "Глобал Маркетс " ООД. Лицензът на това сдружение е бил лишен през 2014 година от Комисията за финансов контрол, само че обвинените са решили да продължат да набират средства в името на личното си облагодетелстване, уточни Кръстев.

Те са основали огромна мрежа от разнообразни търговски сдружения, които по документи са ръководени от подставени лица, само че действително това са били ръководителите на групата.

След това посредством чиновници в комерсиалните сдружения, които не са били наясно с осъществяването на незаконната активност, са се обаждали на инцидентно определени жители като им предложили да вземат участие в капиталово посредническата активност като им дават средства, с които по-късно ръководителите да правят покупко-продажби. След единодушие на участниците са им предлагани контракти, в които съзнателно лицата са въвеждани в подвеждане, че комерсиалните сдружения, от името на които работят, имат лицензи от Комисията по финансов контрол, изясни представителят на Спецпрокуратурата.

Измамените от въпросната оперативна група са общо 19, като те са били ощетени с към 4 млн.лв.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР