Осем души са били арестувани в различни градове на Европа

...
Осем души са били арестувани в различни градове на Европа
Коментари Харесай

Разбиха банда на крадци на бижута в Италия

Осем души са били задържани в разнообразни градове на Европа по отношение на опит за обир на бижутериен магазин на площад " Сан Марко " във Венеция през 2017 година

По информация на италианската полиция, осемте обвинени, задържани в Австрия, Естония и Финландия, са част от естонска тайфа, профилирана в кражби на първокласни европейски бижутерийни магазини.

През март 2017 година членове на бандата пуснаха димки на площад " Сан Марко “, с цел да провокират разпръскване на вниманието, преди да се насочат към бижутериен магазин.

Но опитът за обир се провали, откакто екскурзиант предизвести намиращия се наоколо полицейски патрул и въоръжените крадци избягаха.

На видеозаписи, предоставени от полицията, се вижда по какъв начин един от обвинените слага димна бомба в основата на камбанарията на площада, при което паникьосаните пешеходци бързат да изоставен мястото, откакто устройството стартира да изпуска дебели струи сив пушек. Друга димна бомба беше сложена в тясна улица наоколо.

Обявените през днешния ден арести са резултат от дългогодишно следствие, координирано от Европол. Полицията заяви, че през 2016 и 2017 година бандата е направила и три грабежа в Бастия, Корсика и Инсбрук, Австрия, като сумата от плячката възлиза почти на един милион евро.

Сред задържаните е водачът на групата, който е открит във Финландия. Той към този момент е наказан за голям брой грабежи и даже за ликвидиране, заяви италианската организация AGI.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР