Осем души са били арестувани, а други двама се издирват

...
Осем души са били арестувани, а други двама се издирват
Коментари Харесай

Осем души са арестувани за убийството на 19-годишен футболен фен в Солун

Осем души са били задържани, а други двама се търсят по отношение на убийството на 19-годишен футболен почитател в Солун, оповестява гръцката телевизия "Скай ".

Арестите са осъществени през вчерашния ден, откакто е било открито присъединяване на 10 души в нападението против младежа.

По случая към този момент беше арестуван мъж на 23 години, който през днешния ден ще се яви пред следовател.

Според информация от полицията в нападението против футболния почитател са взели участие сред 11 и 13 души.

Арестуваните са на възраст сред 19 и 23 години, като двама от тях са албанци.

Аликис Камбанос умря на 31 януари след нанесен побой. Двама негови другари също пострадаха.

Ще бъде подхваната процедура по екстрадицията на две от обвинените за нападението лица, които са избягали в Албания, оповестява Асошиейтед прес, базирайки се на заместник-министъра за отбрана на жителите Лефтерис Иконому.

Агенцията отбелязва, че първото арестувано по случая лице, което през днешния ден ще се изправи пред следовател, се счита за водач на групата, осъществила нападението.

Срещу него са повдигнати обвинявания за ликвидиране и опит за ликвидиране.

Жертвата е почитател на футболния клуб Арис, а нападателите са последователи на противника ПАОК.

През предходната седмица полицията направи инспекции в доста футболни клубове в Солун и Атина. Конфискувани бяха оръжия. Според полицията това са местата, където се провеждат офанзиви против почитатели на други тимове и постоянно са места за продажба на опиати.

Убийството в Солун, където съперничеството сред Акис и ПАОК е огромно, шокира страната и беше наказано от политическите водачи.

Полицията твърди, че цел на нападателите са били други почитатели на Арис, които постоянно посещавали ресторант в региона, само че Камбанос и приятелите му инцидентно попаднали на пътя на обвинените нападатели. След като ги попитали кой е обичаният им тим, младежите били нападнати, оповестява АП.

Днес следобяд министър председателят на Гърция Кириакос Мицотакис привиква съвещание, на което ще се разисква случая и насилието измежду спортните почитатели, оповестява организация АНА-МПА.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР