Осем души, между които четири деца, са попаднали в критична

...
Осем души, между които четири деца, са попаднали в критична
Коментари Харесай

Пожарникари спасиха с лична лодка хора от остров на река Арда

Осем души, сред които четири деца, са попаднали в сериозна обстановка на остров на река Арда, откакто водите на реката са придошли. Хората са избавени от пожарникари от Маджарово, които са провели избавителна акция с частна лодка. 

Семействата - двама мъже, две дами и четири деца - били на разходка до остров в река Арда. Нивото на водата внезапно се повишило, пътят им към брега бил пресечен и те попаднали във воден капан. Разказва Димитър Михайлов:

" Опасното не е равнището, а че се усилва доста скоростта на течението. Възрастните несъмнено бихме съумели да стигнем, обаче течението влачи надолу и с тези дребни деца несъмнено нищо нямаше да стане ".

Пожарникарите от Маджарово се отзовали на сигнала на бедстващите и с персонална лодка избавили хората. Пожарната в Маджарово обаче няма нужното съоръжение за такива обстановки, изясни пожарникарят Енчо Казаков:

" За тук към този момент лодка ни би трябвало. И машината ни е остаряла. Ако може да дадат по-нова ".

По течението на Арда има известителна система, когато стартира изпускането на водата от язовир " Студен бунар ", само че островът е далечен и там сирените не се чуват.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР