Осем деца и един възрастен са починали, след като са

...
Осем деца и един възрастен са починали, след като са
Коментари Харесай

Месо уби 7 деца, десетки са в болница

Осем деца и един възрастен са умряли, откакто са яли месо от морски костенурки на остров Пемба в архипелага Занзибар, а други 78 души са били откарани в болница, оповестиха управляващите пред " Гардиън ".

Месото от морски костенурки се счита за деликатес в Занзибар, само че от време на време води до смъртни случаи от хелонитоксизъм - тип хранително отравяне.

Възрастна жена, умряла късно в петък, е била майка на едно от децата, което е издъхнало по-рано, съобщи медицинският чиновник на регион Мкоани доктор Хаджи Бакари. Той съобщи пред медиите, че лабораторните проучвания са удостоверили, че всички жертви са яли месо от морски костенурки.

Властите в Занзибар, който е полуавтономен район на източноафриканската страна Танзания, изпратиха екип за битка с бедствията, който прикани хората да заобикалят потреблението на морски костенурки, написа " Дарик ".

През ноември 2021 година седем души, в това число тригодишно дете, починаха на остров Пемба, откакто ядоха месо от костенурки, а други трима бяха приети в болница.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР