Осем деца и 17 служители от Дома за медико-социални грижи

...
Осем деца и 17 служители от Дома за медико-социални грижи
Коментари Харесай

8 деца и 17 служители от Дома за медико-социални грижи във Варна са с коронавирус

Осем деца и 17 чиновници от Дома за медико-социални грижи във Варна са с COVID-19. Взети са всички ограничения за сигурност, направена е цялостна стерилизация на постройката. Заради болестта в дома не се позволяват външни лица. Временно е прекратена и работата на Центъра за ранна намеса и рехабилитация на деца с двигателни проблеми.

Заразените с COVID-19 деца в дома са без признаци, измежду тях има и бебе на два месеца.

" Изолирани са в настрана поделение, отделени са от другите деца. За тях се грижат три непрекъснати екипа, които се редуват на 24 часа. Служителите, които са с Коронавирус мога да кажа, че карат леко инфекцията ", съобщи шефът на дома Стефка Джанкова.

За да се върне на работа, всеки чиновник, който е бил под карантина, би трябвало да показа негативен PCR тест.

" Екипите работят с защитно облекло. Имаме всичко и облекло, маски, калцуни, шлемове. Нищо не ни липсва. Имаме задоволително дезинфектанти. Смятам, при по този начин направената организация, няма да допуснем по съществени вреди ", добави шефът.

До приключване на карантината е прекратена активността на рехабилитационния център.

" Работи единствено на амбулаторен принцип рехабилитацията, не одобряваме от страната деца с придружители, заради обстановката с карантината ", сподели още Джанкова.

Всички инфектирани от личния състав: лекари, сестри и детегледачки, са на домашно лекуване, като карантината им е до 26 ноември.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР