Осем депутати от ляворадикалната партия Левица в Германия обявиха, че

...
Осем депутати от ляворадикалната партия Левица в Германия обявиха, че
Коментари Харесай

Депутати обвиниха Меркел в съучастие в убийството на Солеймани

Осем депутати от ляворадикалната партия " Левица " в Германия оповестиха, че са подали престъпна тъжба против немския канцлер Ангел Меркел и нейни министри, обвинявайки ги в съучастничество в убийството на иранския военачалник Касем Солеймани от страна на Съединени американски щати, оповестява " Франс прес ".

Жалбата им е обвързвана с голямата военновъздушна база на Съединени американски щати " Рамщайн " в Западна Германия, в която се счита, че е ситуирана сателитна релейна станция, употребена за надзор на американските безпилотни самолети в небето над Африка и Близкия изток.

" Контролните сигнали за офанзивата с дрон (при която беше погубен Солеймани) могат да бъдат предадени единствено посредством сателитна релейна станция на немска територия, в американската авиобаза " Рамщайн ", посочи депутатът от " Левица " Александър Ной.

Копие на престъпната тъжба Ной е разгласил на уеб страницата си, като тя е ориентирана против Меркел, външния министър Хайко Маас, военния министър Анегрет Крамп-Каренбауер, вътрешния министър Хорст Зеехофер и " други членове на федералното държавно управление ".

Крайната левица упреква Меркел и министрите?, че са " съдействали посредством немарливост " за убийството на Солеймани.

" Не можем да продължим да одобряваме, че самото федерално държавно управление нарушава интернационалното право, като разрешава и поддържа противозаконната война с дронове на Съединени американски щати ", посочи Ной. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР