8 американски морски пехотинци остават в болница след огнена самолетна катастрофа, убила 3 ​​в Австралия

...
Осем американски морски пехотинци остават в болница в град Дарвин
Коментари Харесай

Осем американски морски пехотинци остават в болница в град Дарвин на австралийското северно крайбрежие, след като бяха ранени в огнена катастрофа на тилтротор, която уби трима техни колеги

ByROD McGUIRK Associated Press, 28 август 2023 г., 1:01 AMАвстралийски град Дарвин на северното крайбрежие в понеделник, след като бяха ранени при огнена катастрофа на тилтротор, която уби трима на техните колеги на остров.

Всичките 20 оцелели бяха транспортирани от остров Мелвил на 80 километра (50 мили) на юг до Дарвин в рамките на часове след разбиването на морския V-22 Osprey в 9:30 сутринта в неделя по време на многонационално учение, каза главният министър на Северната територия Наташа Файлс.

Всички бяха отведени в Кралската болница Дарвин, а 12 бяха изписани до понеделник, каза тя.

Първите петима морски пехотинци, пристигнали в главната болница на града, бяха критично ранени, а един претърпя спешна операция.

Файлс каза, че няма да дава подробности за състоянието на осем, които са останали в болницата от уважение към тях и техните семейства.

„Това е ... заслуга на всички участващи, че успяхме да накараме 20 пациенти от изключително отдалечено място на остров в нашата третична болница в рамките на няколко часа,” каза Файлс пред репортери.

Разбилият се Osprey е един от двата, летели от Дарвин до Мелвил в неделя като част от учението Predators Run, в което участват военните на Съединените щати, Австралия, Индонезия, Филипините и Източен Тимор.

Всичките 23 морски пехотинци на борда на изгубения самолет бяха временно базирани в Дарвин като част от годишната ротация на войските на Корпуса на морската пехота.

Около 150 американски морски пехотинци в момента са базирани в Дарвин и до 2500 преминават през града всяка година. Те са част от прегрупирането на силите на САЩ в Азиатско-Тихоокеанския регион, което като цяло е предназначено да се изправи срещу все по-настоятелния Китай.

Телата на мъртвите морски пехотинци останаха в мястото на катастрофата, където ще се поддържа забранена зона, каза полицейският комисар на Северната територия Майкъл Мърфи.

Причината за катастрофата все още не е обяснена и следователите ще останат в сайтът за поне 10 дни, каза Мърфи.

Osprey, хибриден самолет, който излита и каца като хеликоптер, но по време на полет може да накланя витлата си напред и летеше много по-бързо като самолет, разби се в тропическа гора и избухна в пламъци.

Аварийните служби бяха изненадани, че броят на загиналите не беше по-висок.

„За хеликоптер, който катастрофира и се запали, да има 20 морски пехотинци, които оцеляват, мисля, че това е невероятен резултат“, каза Мърфи.

„Нашите мисли са с тримата морски пехотинци, които загинаха по време на служба за своята страна, и мислите ни отиват към тяхната страна, към Корпуса на морската пехота на Съединените щати и всички техни колеги и приятели“, добави той.

Министърът на отбраната Ричард Марлс също беше доволен, че жертвите не са по-лоши.

„Забележително е, че в много начини, толкова много са оцелели“, каза Марлс пред телевизия Nine News.

„Това остава много трагичен инцидент и загубата на тези животи се усеща силно“, добави Марлс .

САЩ Министърът на отбраната Лойд Остин отдаде почит на загиналите морски пехотинци.

„Тези морски пехотинци служиха на страната ни със смелост и гордост и моите мисли и молитви са със семействата им днес, с други войници, които бяха ранени при катастрофата, и с цялото семейство на USMC“, написа Остин в Туитър. приятели на загиналите морски пехотинци и благодаря на австралийските респонденти за тяхната помощ.

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР