Осъзнавайки сериозността на престъплението, с тези редове бих искал да

...
Осъзнавайки сериозността на престъплението, с тези редове бих искал да
Коментари Харесай

Иван, който надраска Колизеума, не знаел колко древен е паметникът


" Осъзнавайки сериозността на закононарушението, с тези редове бих желал да поднеса моите най-искрени и почтени извинения на италианците и на целия свят за вредите, породени на културното завещание, което е наследството на цялото човечество ", се споделя в писмото на Иван Димитров. В него той прибавя и това, че не е знаел какъв брой античен монумент е римският Колизеум, което обаче " Месаджеро " подлага на подозрение. 

По-рано и онлайн изданието на " Дейли Мейл " писа, че Димитров се е извинил, като цитира майор Роберто Мартина от карабинерите. Той споделя, че сътрудниците му разговаряли с Иван, който пред тях изразил своите извинения и откровено разкайване за стореното.

" Свърза се с нас, откакто открихме мобилния му телефон от хотела и му оставихме известие да ни се обади. Естествено, той се притесняваше за правните последствия и всички те му бяха обяснени ", добавя униформеният. 

Според MailOnline екскурзиантът, издълбал името си и това на приятелката си в стената на Колизеума, е роден в България фитнес инструктор, който живее във Англия. Според същата медия 27-годишният Иван Димитров, родом от Ловеч, е индивидът, сниман на видео от американския екскурзиант Райън Луц, до момента в който издълбава с ключове думите " Иван+Хейли 23 " в тухлената зидария на културния монумент от първи век. 

Италианската преса осведоми, че екскурзиантът е разследван от прокуратурата на Рим по обвиняване за увреждане на културни полезности. Той е застрашен от две до пет години затвор и санкция от 2500 до 15 000 евро. Приятелката му Хейли Брейси не е част от следствието. 

Колизеумът е един от най-популярните туристически обекти в света и главен знак на Рим. Посещава се от повече от 7 милиона души годишно.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР