Осъзнатият човек има по-малко страдание в живота си, обясни психотерапевтът

...
Осъзнатият човек има по-малко страдание в живота си, обясни психотерапевтът
Коментари Харесай

Мадлен Алгафари: Не бъркайте любовта с ревността!

Осъзнатият човек има по-малко страдалчество в живота си, изясни психотерапевтът Мадлен Алгафари. Тя е създател и на редица книги, свързани с логиката на психиката.

„ Рецептата е у индивида. Всеки има рецепта и тя е у самия човек.

През каквито и проблеми да минава един човек, в случай че той е пораснал и узрял, ще мине през тях по умен метод. Ако не е – ще страда “, разяснява Мадлен Алгафари.

Според нея в никакъв случай не е късно човек да се научи да обича, само че не всеки път знае по какъв начин да го направи.

„ Тук интелектът няма нищо общо. Това може да е най-ерудираният на света човек, може да е прочел всички книги, само че в случай че не е съзнателен – няма по какъв начин да го реализира “, счита тя.

Проблемите в любовта психотерапевтът свързва със способността на рецепторите в човешкия организъм да усвояват хормона окситоцин, който е и „ химичното име “ на любовта.

По думите ѝ за любовта се приказва какво ли не и по какъв начин ли не, само че в действителност все по-малко се знае. „ Когато те обичат макар – е едно, а когато те обичат поради – е друго.

Когато не те обичат макар, а си обичан само и единствено тъй като съществуваш – тогава самооценката ще бъде доста висока, в случай че е противоположното – висока ще бъде принадената стойност в любовта “, изясни тя. Сред едни от най-популярните погрешни вярвания в партньорските връзки, Алгафари посочи грешките да се бърка любовта с възприятието за благосъстоятелност, с ревността, с грижата и контрола.

„ Толкова доста неща назоваваме обич, а те в действителност не са “, разяснява още тя.„ Днес живеем във времена, в които мъжете няма потребност да ловят глигани, а дамите да стоят до печката. Това също е трансформирало значително взаимоотношенията.

Нещото, което бих извела преди всичко е неналичието на диалог за всичко в една двойка. Някакво очакване, че другият е телепат и би трябвало да се сеща “, посочи тя. Друг миг е неприемането, че любовта и свободата са едно и също нещо, добави специалистът.

Източник: tialoto.bg
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР