Осъществяването на граждански контрол върху местната власт е реалистично. Това

...
Осъществяването на граждански контрол върху местната власт е реалистично. Това
Коментари Харесай

Манолова: Решението са гражданите и пълната дигитализация на общината

Осъществяването на цивилен надзор върху локалната власт е реалистично. Това съобщи омбудсманът Мая Манолова пред Novini.bg, след конференцията на Асоциацията за контролиране на връзките в етажната благосъстоятелност " Справедливост ".

``
реклама

" Крайно време е общинският съвет, кметът, органите, законно да извършват своите функционалности, което значи при цялостна гласност и бистрота, с цел да не остават никакви подозрения за скрити ползи ", сподели омбудсманът Мая Манолова

Общественият бранител добави, че Столичният общински съвет, както и всички органи към него, би трябвало бъдат " прожектор ", който да осветява в дълбочина всеки един вложител, всяко едно строително позволение, всяка една концепция за строителство, с цел да може всичко да е в действителност обществено и ясно. Тя счита, че има механизми това да се случи.

По думите й посредством наредбата за публичните разисквания единствено се имитира публично разискване, тъй като хората не схващат какво следва да се строи дори в междублоковото пространство пред техния блок.

" Смятам, че е извънредно време жителите да станат действителни участници в съвещанията на Общинския съвет, а не просто да го следят от прилежаща постройка или от прилежаща стая ", съобщи омбудсманът.

Искането за основаване на публични препоръки е законно, счита още Мая Манолова.

Тя добави, че такива би следвало да съществуват освен в Столична община, само че и към районните кметове.

" Без публичен надзор, през публични препоръки и в столичните общински сдружения, нещата ще вървят по метода, по който вървят в този момент - с големи подозрения за това дали се работи в публичен интерес ", означи Мая Манолова.

Пълната цифровизация на общината също ще позволи огромна част от проблемите на жителите.

" Електронна община е едно гише, което да бъде в джоба на всеки столичанин ", добави още Мая Манолова.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК  0  0 Collector (преди 1 минута) Рейтинг: 2077 | Одобрение: 1382 Българска комунистическа партия ТРЯБВА ДА съдебна експертиза ЗАБРАНИ СЪС ЗАКОН!!!! COLLECTOR OF ENVY AND HATRED ООД Напиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР