Осъществяването на европейска Суперлига никога няма да се случи дори

...
Осъществяването на европейска Суперлига никога няма да се случи дори
Коментари Харесай

Ал-Хелайфи продължава: Суперлига? Никой дори няма да отиде на стадиона

Осъществяването на европейска Суперлига в никакъв случай няма да се случи даже в случай че съдът отсъди в интерес на основателите й поради опозицията от клубове и почитатели, безапелационен още веднъж беше ръководителят на Асоциацията на европейските клубове Насер Ал-Хелайфи, представен от организация „ Ройтерс “.

Реал Мадрид, Барселона и Ювентус бяха измежду 12-те клуба, които оповестиха основаването на новия шампионат през април предходната година, само че планът се провали, откакто девет от плануваните участници се отхвърлиха поради неодобрението от футболната общност.

Реал Мадрид, Барселона и Ювентус не престават да поддържат концепцията и откакто съдът в Мадрид спря Европейската футболна централа (УЕФА) от налагането на наказания, делото бе отнесено към Европейския съд и пред идната седмица се чака решение.

„ Феновете в никакъв случай няма да разрешат Суперлигата да се реализира “, счита Ал-Хелайфи, който е и президент на Пари Сен Жермен.
 Президентът на ПСЖ за Белингам: Страхотен футболист, всички го желаят Президентът на ПСЖ за Белингам: Страхотен футболист, всички го желаят
„ Не се тормозя доста за решението на съда. Дори мисля, че ще отсъди в наша изгода против Суперлигата “, сподели още той.

„ Но даже да не стане по този начин, това няма да промени нищо. Никой няма да се причисли към тях. Никой няма да отиде на стадиона, никой няма да провежда нищо. Кой ще играе? Три от тях? Фантастична Суперлига “, разяснява още Ал-Хелайфи.

Той се надява, че новото управление на Ювентус, който бе в учредена на концепцията, ще промени гледната точка на клуба за основаването на Суперлигата. „ Надявам се, че към този момент има по-умни хора там и бих се радвал да ги поканя още веднъж да се върнат в фамилията “, приключи катарецът.
 Босът на УЕФА: Никога няма да има Суперлига! Няма да следваме правилото с дългите продължения от Мондиал 2022 Босът на УЕФА: Никога няма да има Суперлига! Няма да следваме правилото с дългите продължения от Мондиал 2022
Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР