Осъщественият вот до 11:00 ч. в СИК 10 в Харманли

...
Осъщественият вот до 11:00 ч. в СИК 10 в Харманли
Коментари Харесай

Машина в Харманли блокира, вотът на хората в секция до 11 часа е затрит


Осъщественият избор до 11:00 ч. в СИК 10 в Харманли е погубен, откакто машина е блокирала, а извиканият механик открил, че паметта не може да бъде избавена, заяви Българска национална телевизия.

Секцията е била с 2 машини и вотът там продължава. Не се оповестява вотът на какъв брой хора е пометен, нито дали ще бъде позволено да гласоподават още веднъж или ще се броят хартиените им разписки.

В СИК 18 в Димитровград обаче гласуването е на хартия още веднъж поради блокирала машина. За в този момент не е ясно дали паметта е непокътната. За случаите е известена ЦИК.

В СИК 99 в Хасково гласоподавател снимал разписката от машината, само че бил видян от членове на комисията и вотът му няма да бъде зачетен.

Цветозар Томов съобщи, че ще се броят разписките, само че не бил наясно, тъй като ходил на гласоподава в този миг. „ Броят се всички разписки, а когато не може да се смъкна протокола от машината, разписката служи за авариен документ за вота “, добави още представителят на ЦИК. Като съществени проблеми при гласуването в чужбина е неявяването на членове за СИК, които мъчно могат да бъдат сменени.

Машина за гласоподаване, сложена в една от секциите в НУ „ Илия Р. Блъсков “ в Шумен, почнала да бълва хартиените изрезки, без някой да оперира на нея. Повредата е станала в 07.45 часа, когато към момента на нея не били дали своят вот доста гласоподаватели, оповестява „ Труд “. Празните разписки излизали, без да се слага карта.

Отговорен механик от „ Сиела Норма “ установил казуса. Машината била рестартирана пет пъти, заменена е ролката с хартия, само че казусът останал. След като станало ясно, че няма по какъв начин да бъде отхвърлен, е взето решение в секцията да се гласоподава единствено на втората налична машина.

В Каспичан пък фалстартът станал още в 07 часа, когато машината въобще не стартирала. Техник установил, че „ не приключва диагностика /принтер офлайн/ на устройството, който не може да бъде отхвърлен “. Така селото минало към добре познатото гласоподаване с хартиени бюлетини.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР