Осъществен е пробив в сигурността на полицейската служба на ЕС

...
Осъществен е пробив в сигурността на полицейската служба на ЕС
Коментари Харесай

ПРОБИВ В СИГУРНОСТТА: Изчезнали са поверителни документи от Европол

Осъществен е пробив в сигурността на полицейската работа на Европейски Съюз – Европол, заяви онлайн изданието " Политико ", като посочи, че са изчезнали поверителни документи на високопоставени представители на институцията и в следствие в нея е настъпила рецесия.

" Те трябваше да бъдат под ключ, в несъмнено складово помещение надълбоко в централата на Европол в Хага` "

Според " Политико " се е предполагало, че въпросната класифицирана информация е била съхранявана под ключ в вместилище надълбоко във вътрешността в постройката на щабквартирата на Европол в Хага, Нидерландия.

Набор от документи от категория " строго поверително " обаче са изчезнали предишното лято, сочи информация на изданието, което добавя, че от този момент европейската полицейска работа не може да разгадае мистерията.

Според информация за вътрешно прилагане, до която са достигнали от " Политико ", както и от диалози с някогашни и сегашни чиновници, в някакъв интервал преди септември 2023 година от упоменатото вместилище са били изнесени досиетата на книжен притежател на изпълнителната директорка на " Европол " Катрин де Бол и на други високопоставени представители на правоприлагащата организация.

" На 6 септември 2023 година дирекцията на Европол беше осведомена, че досиета на хартия на няколко души от персоналния състав на Европол са изчезнали ", гласи публикуваното известие за вътрешно прилагане. Когато чиновници на организацията на Европейски Съюз ревизирали целия списък, се е оказало, " че липсват още документи ", се споделя още в известието.

" Като се има поради ролята на Европол на правоприлагаща институция, изгубването на персонални документи на хора от личния състав съставлява сериозен случай на пробив в сигурността на службата и в неприкосновеността на персоналните данни ", се споделя още в известието, публикувано във вътрешната служебна мрежа на Европол, показва " Политико ".

Европол е една от най-големите служби на Европейски Съюз, като реализира огромни интернационалните следствия взаимно с полицията на страните членки на блока, с Интерпол и ФБР на Съединени американски щати.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР