Осъждането на каталунския сепаратистки лидер Ориол Жункерас на 13 години

...
Осъждането на каталунския сепаратистки лидер Ориол Жункерас на 13 години
Коментари Харесай

Испанският Върховен съд отказа да пусне от затвора каталунския лидер Ориол Жункерас

Осъждането на каталунския сепаратистки водач Ориол Жункерас на 13 години затвор не разрешава той да се употребява от имунитет като определен народен представител в Европейския парламент и следва да остане зад решетките, реши през днешния ден Върховният съд на Испания, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Съдът отхвърли да позволи на Жункерас да замине за Европарламента и отхвърли всякаква опция за отменяне на присъдата му. " Няма учредения той да бъде освободен ", реши испанският съд, откакто преди три седмици Съдът на Европейския съюз се произнесе, че каталунският водач се употребява с имунитет като евродепутат. Говорителка на съда в Люксембург сподели, че не е осведомена със наличието на днешното решение.

Жункерас бе наказан през октомври поради ролята си в противозаконния съгласно Мадрид референдум за самостоятелност на Каталуния през 2017 година Той бе определен за евродепутат, до момента в който очакваше в пандиза присъдата си.
Партията на Жункерас - Републиканската левица на Каталуния, изрази отчаяние и назова решението " незаслужено ", като упрекна съда в нарушаване на правата на нейния водач и в непокорство на интернационалните институции. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР