Осъждам откриването на културен център с име Цар Борис III,

...
Осъждам откриването на културен център с име Цар Борис III,
Коментари Харесай

Ковачевски: Осъждам откриването на културен клуб с име Цар Борис III, това е провокация

„ Осъждам откриването на културен център с име Цар Борис III, макар че е открит от жители на Република Северна Македония. Смятам го за провокация, която не носи никаква изгода. Смятам, че откриването на културен център би трябвало да носи името на някой, който сплотява, а не на някой, към който жителите на тази страна имат отрицателни усеща, освен македонците, само че най-вече евреите, тъй като знаем какво се случи на еврейската общественост у нас през Втората международна война ”, сподели в изявление за ТВ 21 министър председателят на Република Северна Македония Димитър Ковачевски, съгласно който основаването на такива клубове е дело на дребни групи хора, които имат персонални ползи да основават клубове с такива имена.

Според Ковачевски, законодателството на страната е „ прекомерно демократично ” във връзка с основаването на неправителствени организации и сдружения, както и във връзка с наименованията, „ даже на търговски сдружения и компании ”.

„ Подготвя се нов закон за сдруженията на жителите, който би трябвало да предотврати това. Призовавам всички политически партии да вземат участие във завършването на това законово решение, тъй като би трябвало да се постави завършек на такива групи и лица, които за втори или трети път злоупотребяват с възприятията на жителите на тази страна, по персонални аргументи ”, акцентира Ковачевски.

Източник: Българска телеграфна агенция
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР