Осъдителни присъди от 9, 13 и 15 години за Владимир,

...
Осъдителни присъди от 9, 13 и 15 години за Владимир,
Коментари Харесай

Осъдителни присъди за фамилия Карастоянови по делото за убийството на Николай Радев

Осъдителни присъди от 9, 13 и 15 години з а Владимир, Иван и Николай Карастоянови постанови Окръжен съд-Кюстендил, по делото з а убийството на Николай Радев-Отвертката. Те ще би трябвало да заплатят на брачната половинка и родителите на убития, общо 290 000 лева

Присъдата може да бъде обжалвана в период от 15 дни пред Софийския апелативен съд.

Съдия Мирослав Начев разпореди парични гаранции от по 5 000 лева за тримата обвинени.

„ Гангстери и бандити правят, какво ли не в страната. Правото е възобновено, справедливостта е възстановена- доктори три генерации, с чисто правосъдно минало сме осъдени уместно. Това е възмездие към интелигенцията. Отмъщение към протеста на едно семейство. Ние към момента живеем в Галевград. Ние ще апелираме несъмнено. Инцидентът с този човек бе следващият, преди този момент най-малко 4 пъти аз съм спасявал внучката ми да бъде отвлечена в неговият джип. Нашият случай слага за прощален път на карта целите на човешките права. От всеки 100 индивида напуснали Дупница, 50 от тях са напуснали тъй като това е Галевград и галевизма продължава да живее там ”, съобщи след съвещанието на съда Владимир Карастоянов.

 „ Смятам, че би трябвало още малко по- съществено да се санкционират тези хора. Става въпрос за тежко закононарушение. Трябва да се потвърди, че работят законите в тази страна. Някаква част от обществото, която е склонна към подобен тип действия, би трябвало да се стресне тази каста, с цел да може да има образователен резултат. Прокуратурата и чиновниците на Районно ръководство на полиция в Дупница си свършиха добре работата ”, съобщи братът на убитият Николай Радев, Иван.

„ Присъдите, които Окръжният съд произнесе са правосъдна неточност. Моите клиенти нямат виновност. Не мога да кажа, за какво съдията осъди почтени хора. Има обаче по- горни инстанции, които съм сигурен, че ще постановят невинността им ”, сподели юрист Марин Марковски.

„ Присъдата е обективна и е венец на целият труд на всички инстанции. Очаквам да бъде обжалвана, само че не считам, че ще има смяна на присъдата. Нашата тактика бе една единствена, а точно да се потвърди истината и отговорните да си получат справедливите санкции ”, съобщи повереникът на родителите на убитият Радев, юрист Емил Атанасов.

На 11.03.2014 година, в кафе-аперитив „ Колата “ в гр. Дупница, Николай Карастоянов – причинител, в съучастничество с Иван Карастоянов (негов брат) и Владимир Карастоянов (негов баща) - помагачи, съзнателно умъртвили Николай Радев, прочут в града с прякора „ Отвертката “.

Причина за жестоката кавга била краткотрайна връзка сред Николай Радев и Владимира Карастоянова, вследствие на която последвали влошени за дълго време връзки със фамилията на младата жена.

Вечерта на случая Радев и Карастоянова се срещнали инцидентно в кафене „ Колата “, при което мъжът почнал още веднъж да я наскърбява. Тя се обадила на татко си с молба да пристигна в заведението и да я отбрани.

Подсъдимият Николай Карастоянов се отзовал на молбата на щерка си и защото Радев бил прочут като ММА състезател, взел със себе си нож с острие към 10-12см. След първични взаимни нападки и обидни думи скандалът между тях ескалирал, закани и закани се отправяли от двете страни. Не след дълго, с цел да го поддържат пристигнали Иван и Владимир Карастоянови, които носели със себе си метален предмет с дължина към 30 см.

На Радев била нанесена прободна рана в коремната област, довела до солидна кръвозагуба, която станала причина за неговата гибел. Тя настъпила в реанимационното поделение на МБАЛ „ Св.Иван Рилски “ в Дупница, където вечерта на убийството подсъдимият Николай Карастоянов бил дежурен анестезиолог и единственият реаниматор в оня миг. Въпреки подхванатите реанимационни мероприятия от подсъдимия и неговите сътрудници, Радев изпаднал в хеморагичен потрес, в резултат на което настъпила и гибелта на същия.

С неоправдателна присъда на Николай Карастоянов е наложено наказване от петнадесет години „ Лишаване от независимост “, на брат му Иван Карастоянов – тринадесет години „ Лишаване от независимост “ и на татко им Владимир Карастоянов - девет години „ Лишаване от независимост “, които следва да бъдат изтърпени от тях при „ непоколебим “ режим.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР