Осъдителна присъда за подсъдим, предаден на съд от Окръжна прокуратура

...
Осъдителна присъда за подсъдим, предаден на съд от Окръжна прокуратура
Коментари Харесай

Условна присъда получи шофьор, причинил смърт на пътя край Варна

Осъдителна присъда за обвиняем, предаден на съд от Окръжна прокуратура - Варна за причиняване на гибел и две междинни телесни повреди при пътен случай 53-годишният Р.Р., предаден на съд с обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Варна, получи неоправдателна присъда от състав на Варненския областен съд.

Наказанието „ отнемане от независимост “ за период от три години, осъществяването на което се отсрочва с изпитателен период от пет години, за причиняване на гибел и две междинни телесни повреди по несъобразителност в пътен случай, оповестяват от държавното обвиняване.

Със правосъдния акт подсъдимият е лишен и от право да ръководи МПС за период от пет години. Той ще би трябвало да заплати направените по делото разходи, както и разноските за адвокатско заплащане, направени от частните обвинители.

Пътният случай станал на 7 юли 2019 година, към 19:30 часа, на основния път сред с. Старо Оряхово и гр. Провадия, на Т-образно кръстовище към с. Дъбравино. Правоспособният лидер Р.Р. не спазил наредбите на пътен знак „ Б2 – Спри! Пропусни движещия се по път с преимущество “ и траял своето придвижване. Предприел маневра ляв завой по основния път и навлязъл в пътното платно, където в този миг се движел автомобил. Водачът му нямало по какъв начин да планува неочакваната и неправилна маневра на обвинения и двата автомобила се озовали един против различен. За да избегне удара мъжът, направил внезапна маневра наляво, навлизайки в лентата за насрещно придвижване, след което се върнал назад. Поради внезапните маневри автомобилът му поднесъл, блъснал се в защитната мантинела отдясно, след което се преобърнал по таван в равнищата край пътното платно.

Вследствие на пътно-транспортно произшествие, провокирано от дейностите на обвинения Р.Р., лидерът на втория автомобил умрял на място. Сериозно потърпевши също жена и малолетно момче, пътували в същата кола, които получили междинни телесни повреди.

Присъдата предстои на въззивна инспекция пред Апелативен съд – Варна в 15-дневен период.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР