Осъдителна присъда за измама постанови Районен съд - Варна 42-годишен

...
Осъдителна присъда за измама постанови Районен съд - Варна 42-годишен
Коментари Харесай

Майстор менте от Варна прибра парите за нова кухня и изчезна

 Осъдителна присъда за машинация постанови Районен съд - Варна

42-годишен мъж беше приет за отговорен, че за да си набави имотна полза, възбудил и поддържал подвеждане у варненец, че ще му построи кухня за апартамент.

Деянието е осъществено в изискванията на продължавано закононарушение в интервала 11 септември - 10 октомври 2017 година. Подсъдимият по това време работил като чиновник на огромен хипермаркет във Варна, където пострадалият към този момент бил направил поръчка за създаване на кухня по самостоятелен план. Подсъдимият, дружно със собствен сътрудник, отишъл в дома на потърпевшия за осъществяване на оглед и взимане на размери за декларираната кухня.

При визитата си, с мотив, че осъществяването на поръчките в хипермаркета се бави, подсъдимият решил да убеди майката на пострадалия да се откажат от направената поръчка към магазина и да сключат контракт за направа персонално с него. Стигнало се до съглашение за цената и периода на направа на кухнята и подсъдимият получил сума от 800 лв. като капаро. Няколко седмици по-късно, без да има желание да стартира работа по създаване на кухнята, подсъдимият отишъл в жилището да показа образци, при което изискал да му се изплати в цялостен размер контрактуваната сума от 1200 лв., с заричане до дни кухнята да бъде подготвена и да стартира монтажа. 

Впоследствие, след многократни опити за контакт по телефона и през обществените мрежи, след отлагания на монтажа по разнообразни аргументи, пострадалият подал сигнал за измамата в полицията.

42-годишният обвиняем е неосъждан. Наложеното му с присъдата на Варненския областен съд наказване е 8 месеца отнемане от независимост, отсрочено с 3 година изпитателен период. Той е наказан да заплати на гражданския просител по делото сумата от 1200 лева, представляваща обезщетение за претърпените имуществени вреди, дружно със законната рента от датата на дотъкмяване на действието. Съдебният акт предстои на обжалване в 15-дневен период.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР