Осъдителна присъда за длъжностно присвояване постанови Районен съд – Варна

...
Осъдителна присъда за длъжностно присвояване постанови Районен съд – Варна
Коментари Харесай

Жена от заложна къща във Варна е откраднала от шефа си над 70 000 лева

Осъдителна присъда за длъжностно заграбване постанови Районен съд – Варна за 43-годишна жена, работила като продавач-консултант в заложна къща. В процедура на кратко правосъдно разследване, подсъдимата бе приета за отговорна, че при продължавано закононарушение, в интервала от 21 ноември 2011 година до 23 януари 2015 година, присвоила непознати пари и движимости на обща стойност за над 71 000 лв., поверени й в качеството на длъжностно лице да ги пази и ръководи.
Сумите и движимите движимости били благосъстоятелност на новоучредено сдружение, стопанисващо заложна къща във Варна, с главен предмет на активност даване на парични заеми и покупко-продажби с благородни метали и камъни, получени в залог. Присвоеното имущество е в огромни размери и за улеснение на присвояването подсъдимата е направила и друго документно закононарушение, за което по закон не се планува по тежко наказване. Документното закононарушение е обвързвано със съставянето на неистинен публични документи – голям брой заложни билети. Едва след осъществена проверка през 2015 год. се схваща за непозволените дейности по облагодетелстване на продавач-консултанта.
43-годишната жена e с чисто правосъдно минало. Пред съда тя призна обстоятелствата, изложени в обвинителния акт. За всяко от действията съдът наложи обособени санкции като дефинира подсъдимата да изтърпи по-тежкото от тях - 2 години отнемане от независимост, чието осъществяване се отсрочва с изпитателен период от 4 години.
Подсъдимата бе наказана да заплати на гражданския просител обезщетение за породените имуществени вреди, дружно със законната рента до окончателното погашение на сумата. В нейна тежест са още държавната такса върху почетения иск, направените по делото разходи и адвокатски хонорар. Присъдата на Районен съд – Варна предстои на обжалване или митинг в 15-дневен период пред ВОС.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР