Осъдителна присъда постанови Районен съд – Варна за 25-годишен мъж

...
Осъдителна присъда постанови Районен съд – Варна за 25-годишен мъж
Коментари Харесай

Сериен разбивач на машини за билети във Варна беше осъден условно и да ги плати

Осъдителна присъда постанови Районен съд – Варна за 25-годишен мъж от Провадия по повдигнатото по отношение на него обвиняване в незаконно разваляне на непознати движими движимости – пет машини за продажба на билети, благосъстоятелност на Община Варна, ситуирани на автобусни спирки по бул. „ Вл. Варненчик “, бул. „ Трети март “ и в кв. „ Кайсиева градина “.

Престъплението е осъществено от подсъдимия в изискванията на продължавано закононарушение, с пет обособени действия в интервала от 2 август до 18 ноември 2021 година, по еднакъв метод – посредством строшаване на мониторите на всяка от машините.  Причинените повреди на общинското имущество възлизат в общ размер на над 6000 лв..

Делото бе прегледано в процедура на съкратеното правосъдно разследване, с признание на виновността от подсъдимия и съкращаване с 1/3 на избраното наказване. Така за незаконното разваляне на непознати движими движимости, съдът наложи на 25-годишния обвиняем наказване от една година и осем месеца отнемане от независимост. Изпълнението на наложеното наказване се отсрочва с изпитателен период от 4 години.

Той бе наказан да заплати претърпените от гражданския просител имуществени вреди от осъщественото закононарушение, държавната такса върху почетения цивилен иск и направените по делото разходи. Присъдата Районен съд – Варна предстои на обжалване в 15-дневен период пред ВОС.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР