Осъдителна присъда получи И.М. от Окръжен съд-Враца, който бе обвинен

...
Осъдителна присъда получи И.М. от Окръжен съд-Враца, който бе обвинен
Коментари Харесай

Съдът във Враца осъди мъж, опитал да подкупи пътен полицай с 10 лева

Осъдителна присъда получи И.М. от Окръжен съд-Враца, който бе упрекнат в опит да подкупи пътен служител на реда .

На 12 май предходната година година мъжът дал 10 лв. на старши служител на реда от Районното управление-Враца, с цел да не му сформира акт за определяне на административно нарушаване. При полицейска инспекция било открито, че в лекия автомобил „ Фолксваген Голф “ липсват аптечка , предпазен триъгълник, светлоотразителна жилетка, а пожарогасителят не е минал механически обзор .

Полицаят уведомил И. М., че ще му сформира акт за позволените нарушавания на закона. През отворения прозорец на служебния автомобил подсъдимият подал на служителя на реда документите за платена застраховка „ Гражданска отговорност “, като вътре в тях бил сложил 10 лв. и при подаването споделил: „ Ето ми гражданската и да се почерпите… “ .

За осъщественото закононарушение Окръжен съд-Враца наложи на И. М. наказване една година „ отнемане от независимост “ и санкция от 500 лв. в интерес на страната. Съдът отсрочи изтърпяването на наказването с изпитателен период от три години . Банкнотата, обект на закононарушението, е отнета в интерес на страната.

Присъдата на Врачанския областен съд не е дефинитивна , а може да бъде обжалвана или протестирана в законоустановения период пред Софийския апелативен съд.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР