Осъдителна присъда от три години затвор условно с петгодишен изпитателен

...
Осъдителна присъда от три години затвор условно с петгодишен изпитателен
Коментари Харесай

Условна присъда за социална шефка в Монтанско, източила 195 510 лв.

Осъдителна присъда от три години затвор условно с петгодишен изпитателен период, издадена против някогашната директорка на два обществени дома за възрастни хора в село Добри дол Н.П., влезе в действие, оповестиха от Съдебната палата в Монтана.

Разследването против Н.П. е почнало след одит на ръководените от нея две институции Дом за възрастни хора с деменция и Дом за остарели хора в село Добри дол през 2017 година. Тогава е било открито, че в тези домове липсва система за финансово ръководство и надзор, което е довело до огромни нарушавания при консумиране на средствата за издръжката им. В нито един от случаите на закупуване на материали нямало поръчка за нуждата им, одобрена от шефа. Освен това били сключвани фиктивни покупко-продажби със съмнителни или несъществуващи компании, направени неистинен фактури с прикрепени към тях фискални бонове. Впоследствие те били представяни от Н.П. пред касиера за осребряване, като парите били получавани от нея на ръка.

Действайки по този метод, наказаната получила от касата на ръководените от нея институции сума в общ размер на 189 523 лв., а вследствие на дейностите й били породени вреди за 195 510 лв..

Освен условна присъда, на Н.П. е наложена и възбрана да не заема държавна или социална служба, обвързвана с ръководство на държавно или публично имущество, за период от пет години.

Присъдата е дефинитивна и не предстои на тъжба или митинг, прецизираха от Съдебната палата в Монтана.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР