Осъдиха за почти половин милион лева АПИ заради инцидента от

...
Осъдиха за почти половин милион лева АПИ заради инцидента от
Коментари Харесай

Адв. Людмил Рангелов, след като осъдиха АПИ за смъртта на жена: Големината на обезщетението се определя по справедливост

Осъдиха за съвсем половин милион лв. АПИ поради случая от 5 февруари 2017 година в тунел " Ечемишка ", в който след рухване на лампа загина жена.

" Престъплението не е осъществено в стадий на наказателно произвеждане, а в настрана гражданско дело. Затова е било много мъчно събирането на доказателства за причинно-следствената връзка сред падналата от разяждане греда. Големината на компенсацията се дефинира по правдивост. Това е разбиране, което знанието, страстта, моралът на съдията изпълват със наличие ". Това сподели юрист Людмил Рангелов за NOVA. 

По думите му е неприемливо едно досъдебно произвеждане да трае 7 години. " Установяването на отговорните лица не е лесна работа, заради отдалечеността им от съответния резултат. Има доста комплицирани връзки. Трябва да се уточни има ли отговорни лица, които да бъдат дадени на съд, или няма. Когато вредите настъпват по виновност на държавни институции, жителите заплащат. За да има отмъщение посредством обезщетение, би трябвало съдът да откри противоправно държание, вредоносен резултат, по-късно виновност за това държание и да има връзка сред него и резултата ", разяснява той.

Според него при констатация на всички условия, съдът присъжда обезщетение, чиято оценка варира според събитията.  " Хората би трябвало да търсят правата си, тъй като това дисциплинира ", счита юристът.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР