Осъдиха за почти половин милион лева АПИ заради инцидента от

...
Осъдиха за почти половин милион лева АПИ заради инцидента от
Коментари Харесай

Осъдиха АПИ на половин милион заради падналата лампа, която уби жена в тунел "Ечемишка"

Осъдиха за съвсем половин милион лв. АПИ поради случая от 5 февруари 2017 година в тунел " Ечемишка ", в който след рухване на лампа почина жена. Решението на Върховния касационен съд е дефинитивно, откакто делото по случая от 2017 година мина през няколко правосъдни инстанции.

Припомняме, че преди седем години лампа се откъсна от тавана на тунела и удари автомобила, в който се е возела 64-годишната Елена Михайлова. Парите са за двете деца и за майката на починалата – всеки от тях ще получи по 110 000 лева, а на вдовеца на 64-годишната жена ще бъдат дадени 130 хиляди лева Разследването, което да покаже кои са виновниците, не е приключило.

През 2018 година прокуратурата повдигна шест обвинявания, свързани с този случай, две от тях са ориентирани към разнообразни шефове на АПИ – Лазар Лазаров и Дончо Атанасов. Обвинения имат и чиновниците на организацията Илияна Захариева, Георги Златев, Надя Сачанска и Георги Фучеджиев.

Продължават ремонтите на Автомагистрала „ Хемус ” – двата тунела ще бъдат затворени до юли 2024 година а през това време целият трафик става през тръбите в посока София.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР