Осъдиха на затвор петима души, двама от които полицаи, по

...
Осъдиха на затвор петима души, двама от които полицаи, по
Коментари Харесай

Затвор за петима за разпространение на дрога в София, сред тях има и полицаи

Осъдиха на затвор петима души, двама от които служители на реда, по дело против проведена незаконна група за разпространяване на опиати, оповестиха от прокуратурата.
На един от подсъдимите Специализираният углавен съд наложи наказване от 7 години отнемане от независимост, а на останалите – 5.
Делото е импортирано с обвинителен акт на Специализирана прокуратура в съда през октомври 2020 година Според събраните доказателства незаконната група е разпространявала наркотични субстанции в региона на София и Нови Искър в интервала от март 2017 година до 29.11.2019 година
Групата е обезвредена при интервенция на прокуратурата и ГДБОП, при която са претърсени 18 адреса (в София, Нови Искър и село Мировяне) и 6 автомобила. Намерени и конфискувани са стотици дози амфетамин и марихуана, готови за продажба на „ черния пазар”. Само у един от арестуваните са открити над 100 дози с марихуана, приготвени за разпространяване.
Двамата разследвани полицейски чиновници са били от състава на Охранителна полиция към ръководство на Министерство на вътрешните работи в столицата и са приети за отговорни от Специализирания углавен съд като участници в незаконната група. Според показания на очевидци двамата са осъществявали чадър за безпроблемното разпространение на опиатите, охранявали са активността на незаконната група и са съдействали за безпроблемното държане на наркотичните субстанции в Нови Искър.
Присъдите могат да се апелират пред Апелативния профилиран углавен съд.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР