Осъдиха на две години затвор мъж, шофирал след употреба на

...
Осъдиха на две години затвор мъж, шофирал след употреба на
Коментари Харесай

Осъдиха на две години затвор дрогиран шофьор в София

Осъдиха на две години затвор мъж, карал след приложимост на кокаин, съобщиха от пресцентъра на Софийска районна прокуратура.

На 14 октомври 2022 година към 13:40 часа обвиненият П.Н. карал лек автомобил по бул. " Петко Ю.Тодоров ", когато бил спрян за полицейска инспекция. Полицаите му създали тест, който посочил, че П.Н. е карал след приложимост на наркотични субстанции. Той дал проби за проучване в болница, като те посочили, че мъжът карал след приложимост на кокаин.

Обвиняемият П.Н. към този момент е бил наказан за идентично закононарушение.

По случая е формирано досъдебно произвеждане за закононарушение по чл.343б, ал.4, вр. ал.3, вр. чл.28, ал.1 от Наказателен кодекс. В хода на следствието са направени експертизи и са разпитани очевидци. Разследването е завършило с внасяне на обвинителен акт в съда.

Състав на Софийски областен съд призна П.Н. за отговорен по повдигнатото му обвиняване и му наложи наказание " отнемане от независимост " за период от 2 години, което следва да бъде изтърпяно ефективно при първичен " общ " режим и 1000 лв. санкция. П.Н. е лишен от право да ръководи моторно транспортно средство за период от 2 години.

Присъдата предстои на обжалване пред Софийски градски съд.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР