Осъдиха бившия премиер Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател

...
Осъдиха бившия премиер Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател
Коментари Харесай

Осъдиха Бойко Борисов да плати 5000 лева за клевета


Осъдиха някогашния министър председател Бойко Борисов  Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г да заплати 5000 лв. за клюка. Решението е на Софийския областен съд.

Лидерът на би трябвало да заплати на някогашната началничка на кабинета на ексминистъра на вътрешните работи Елена Фичерова, заяви EURACTIV, като се базира на правосъдните регистри.

Фичерова е завела дело за 10 000 лева, ядосана от думите на Борисов на конференция от 3 юни м.г., на която без да я посочва по име, я оклеветил. Лидерът на обаче не остави никакво подозрение за кого се отнасят думите му, като сподели, че има поради шеф на кабинета на Рашков.

"...вчера си е подала оставката. Кога? Когато към този момент всичко, което я е интересувало в Министерство на вътрешните работи и службите, го е взела, с цел да осведоми този, който я е пратил там. Нямаше друго пояснение. Аз нямам друго пояснение ", сподели Борисов.

Фичерова подаде оставка дни, откакто зае поста в Министерство на вътрешните работи. Пресцентърът на ведомството изясни, че решението й е стимулирано от желанието да не предизвиква негативи за политическия кабинет.

Името на Елена Фичерова нашумя незабавно, откакто се разбра, че ще оглави политическия кабинет на Рашков. Тя се свързваше с партията на Васил Божков  Васил Божков Васил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 година във Велинград. Божков е български предприемач, апетитен от " Българско лято " - била е претендент за депутат, само че по-късно по нейна е заличена от листата.

В началото на 2020 година Фичерова е била дисциплинарно уволнена от КПКОНПИ. В позиция комисията твърди, че повода е спор на ползи, тъй като е взела участие в процедура по личното си назначение като шеф в дирекция.

През май 2018 година е разпоредено осъществяването на асортимент сред чиновници с управителни длъжности за заемане на длъжността „ шеф на дирекция „ Координация, координиране и взаимоотношение “. Явяват се трима, измежду тях и самата Фичерова. Назначена е и заплатата й е нараснала.

" На процедура еднодневното „ престояване “ на Елена Фичерова-Караиванова на директорската служба е било осъществено единствено за основаване на съображение за увеличение на трудовото й заплащане. През август 2019 и февруари 2020 година самостоятелното месечно заплащане на Фичерова е увеличено ", обясниха тогава от КПКОНПИ.

В исковата си молба против Борисов Фичерова споделя, че погрешните изказвания целят да я дискредитират и да внушат, че не е назначена заради персонални и професионални качества, а с цел да изнесе и даде информация за Министерство на вътрешните работи и службите на „ този, който я е изпратил там “.

По думите й е изпитала терзание за себе си, за околните си, тъй като са изложени изказвания, че е направила закононарушение, каквото би било предаването на класифицирана информация.

Борисов дава отговор, че в изказването му Фичерова нито била посочена, нито била визирана, по тази причина не са наранени достойнството и положителното й име. Според него тя интерпретира по собствен метод изказванията му и че откакто е заемала служба в институция, следва да бъде готова да понася рецензия, като не е възможно ограничение свободата на словото.

СРС приема съдебно-психологична експертиза, от която се открива, че изказването на Борисов, че изнася информация е било стресово събитие за Фичерова, при което тя имала адаптационно разстройство - тревога, безпокойствие, възприятие за неспособност за справяне със обстановката, за обмисляне на бъдещето, в някаква степен нарушава и осъществяването на рутинни ежедневни действия, се изяснява в правосъдното решение.

Съдът не е склонен с Борисов, че не може да се потвърди кой е получател на изказването му. Той не просто приказва за началника на кабинета, а категорично показва, че предходния ден си е подала оставката. Това по безапелационен и категоричен метод потвърждава, че приказва за Фичерова.

Решението на районния съд не е дефинитивно и може да се нападна пред горната инстанция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР