Осъдиха бившия кмет на Девня за длъжностно присвояване в размер

...
Осъдиха бившия кмет на Девня за длъжностно присвояване в размер
Коментари Харесай

Осъдиха бившия кмет на Девня за длъжностно присвояване на гориво

Осъдиха някогашния кмет на Девня за длъжностно заграбване в размер на 38 298 лв.. Състав на Девненския областен съд го призна за отговорен и му наложи наказване отнемане от независимост за период от 3 години, чието изтърпяване е отсрочено с 5-годишен изпитателен период.
С присъдата от през вчерашния ден, 16 април 2019 година, стана ясно и че Атанас Кузов към този момент няма да има право да заема държавна и социална служба за период от 5 години.
Бившият кмет на Девин бе упрекнат за това, че в интервала от 2009 до 2015 година при изискванията на продължавано закононарушение в качеството си на длъжностно лице – настоящ кмет на община Девня, е присвоил гориво в огромни размери . По време на следствието той бе с мярка за неотклонение " Парична гаранция " в размер на 5000 лв..
По време на неговото ръководство Община Девня сключила контракт с " Лукойл България ", съгласно клаузите на който била предоставена карта за зареждане с гориво на община Девня. С нея кметът зареждал управлявания персонално от него длъжностен дизелов автомобил – джип " Волво ". Зарежданото дизелово гориво доста надвишавало разхода на автомобила съгласно техническите му параметри. С картата за гориво били зареждани и обилни количества бензин, плащани били и скъпи алкохолни питиета и цигари в разнообразни бензиностанции в страната.
Това е второто разглеждане на делото против към този момент някогашния кмет Атанас К. В края на 2017 година Девненският областен съд го оправда по повдигнатото обвиняване за длъжностно заграбване в огромни размери. Последва митинг на Районната прокуратура в Девня против оправдателната присъда. Състав на Варненския областен съд върна делото за разглеждане от различен състав на първата правосъдна инстанция, който се произнесе с неоправдателната присъда през вчерашния ден.
Районната прокуратура в Девня ще стачкува неоправдателната присъда, защото счита, че наложеното условно наказване на Атанас Кузов е незаслужено и занижено.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР