Осъдиха 30-годишен мъж на шест години и половина затвор за

...
Осъдиха 30-годишен мъж на шест години и половина затвор за
Коментари Харесай

Шест години и половина затвор за 30-годишен, измамил със застраховка

Осъдиха 30-годишен мъж на шест години и половина затвор за машинация със застрахователна лавица, оповестиха от Софийската апелативна прокуратура. Измамата е осъществена преди 4 години.

По обвинителен акт на Районна прокуратура - Мездра съдът е признал за отговорен Красимир К. за машинация. Мъжът имал записана компания и като едноличен търговец сключил контракт за застрахователно агентство с едно от акционерните сдружения. Той имал право да подписва и да спомага за подписване на застрахователни контракти с физически и юридически лица против заплащане.

На 27 април 2013 година в Роман подсъдимият срещнал Емануил М., който в диалог му споделил, че е закупил лек автомобил " Ситроен Ксантия ". Мъжът доверил, че колата към момента не е записана на негово име и няма подписана застраховка " Гражданска отговорност ". Едноличният търговец предложил своите услуги като осигурителен сътрудник и новият притежател на автомобил приел да подписа посредством него нужната застраховка.

Същия ден подсъдимият издал застрахователна лавица на името на трето лице - Коста Б. за лекия автомобил, ръководен от Емануил М. Сумата за заплащане била 181.36 лв.. Той записал полицата в осведомителната система на застрахователното сдружение по електронен път , само че минути по-късно я анулирал и застраховката не влезнала в действие.

По-късно денем Красимир К. дал на Емануил М. застрахователната лавица с годност от една година, дружно с надзорен ваучър и стикер със съответните перфорации.

На въпроса на М. за какво полицата е на името на друго лице , подсъдимият обяснил, че тя е направена на името на татко му, който е от село Радовене и по този начин застрахователната награда била по-малка, защото застрахования е от малко обитаемо място. Мъжът се съгласил,платил и взел документите по застраховката.

Няколко месеца Емануил М. карал колата си със съзнанието, че има постоянно подписана застраховка " Гражданска отговорност ". През това време се виждал със застрахователя, който укрил, че полицата му е невалидна.

На 25 октомври 2013 година водачът направил злополука в град Роман . По време на инспекцията схванал, че има лавица, подобаващ надзорен ваучър и стикер, само че няма годна застраховка " Гражданска отговорност " . Едва тогава Емануил схванал, че е излъган от Красимир.

С Присъда на Районен съд - Мездра на подсъдимия е наложено наказване от шест години и шест месеца " отнемане от независимост " при първичен " непоколебим " режим.

Осъденият Красимир К. е бил осъждан няколко пъти за умишлени закононарушения от общ темперамент. Към наложеното по делото наказване е присъединено и наказване санкция в размер на 5000 лева по водено против него дело в Специализирания углавен съд.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР