осъди Румъния, че е нарушила правото на двама души без

...
осъди Румъния, че е нарушила правото на двама души без
Коментари Харесай

Страсбург осъди Румъния за нарушаване правата за полова идентичност

осъди Румъния, че е нарушила правото на двама души без да са се подложили на интервенция за промяна на пола, предава Агенция Франс Прес.
На двама румънски жители на възраст 44 и 38 години, регистрирани при раждането като дами, им е отказано настояването за смяна на пола с претекста, че не са дали доказателства за интервенция за промяна на пола.
 Съвсем скоро може да има гражданска война в Европейски Съюз за пенсиите на транссексуалните Съвсем скоро може да има гражданска война в Европейски Съюз за пенсиите на транссексуалните
Изключително забавен казус е на път да бъде одобрен от Европейския съд. Става въпрос за решение, че е нелегално жител на стр...
Според съда, решението на румънските управляващи слага жителите, които не желаят хирургическа промяна на пола, пред " неразрешима алтернатива ".
Те или е трябвало да се съгласят на интервенция срещу волята си и да се откажат от правото си на физическа цялост, или да се откажат от правото си да признаят своята полова еднаквост. И в двата случая правото попада под отбраната на " персоналния живот ", постанови съдът.
Румънската страна е сложила засегнатите лица в обстановка на " накърнимост, оскърбление и безпокойствие " и не е съумяла да " балансира заслужено " общия интерес по отношение на интереса на засегнатите хора, счита съдът.
Румъния е наказана да заплати по 7500 евро морални вреди на всеки от ищците и още 1153 евро материални вреди на единия от тях, който е претърпял интервенция за промяна на пола. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР