Осъденият за убийството на сенатор Робърт Кенеди през 1968 г.

...
Осъденият за убийството на сенатор Робърт Кенеди през 1968 г.
Коментари Харесай

Убиецът на сенатор Робърт Кенеди може да излезе на свобода


Осъденият за убийството на сенатор Робърт Кенеди през 1968 година - Сирхан Сирхан, може да излезе от пандиза , заяви организация Associated Press.

Комисията по помилванията на щата Калифорния предложи той да бъде освободен . Щатските прокурори не са възразили против тази рекомендация.

77-годишният Сирхан прекара в пандиза 53 години поради убийството на брата на президента Джон Кенеди, припомня CNN.

Двамата живи синове на Робърт Кенеди - Дъглас и Робърт, са изразили поддръжка за освобождението на Сирхан - това е станало преди комисията да се произнесе. Досега пандизчията е подавал общо 16 молби за помилвания, само че предходните 15 са отхвърлени

През 1968 година Робърт Кенеди се бори за номинацията на Демократическата партия за президентския пост. Той е погубен в хотел в Лос Анджелис , откакто афишира успеха си на първичните избори в Калифорния.

Обвиненият за закононарушението Сирхан Сирхан, който през 50-те години на предишния век идва в Съединени американски щати от Йерусалим, твърди, че не помни момента на убийството.

През 1969 година той е наказан на гибел , само че през 1972 година щатът Калифорния анулира смъртното наказване и присъдата му е сменена с пожизнен затвор.

Сирхан ще излезе на независимост, в случай че след 90 дни губернаторът на Калифорния утвърди решението на Комисията по помилванията.
 50 година от убийството на Боби Кенеди
50 година от убийството на Боби Кенеди

На 5 юни 1968 година Боби Кенеди печели първичните избори
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР