Осъденият за убийството на 6-годишното момиченце Кристин от Сотиря може

...
Осъденият за убийството на 6-годишното момиченце Кристин от Сотиря може
Коментари Харесай

2 години по-късно: Убиецът на малката Кристин от Сотиря може да не лежи до живот

Осъденият за убийството на 6-годишното момиченце Кристин от Сотиря може и да не лежи до живот. ВКС е премахнал от решението на Бургаския апелативен съд частта " без право на подмяна ". Случаят е от преди 2 години, когато дребното сливенско село беше разтърсено от зверството на Мартин Трифонов, посочва .

6-годишната Кристин бе убита по изключително непосилен метод през лятото на 2019 година, недалеч от вкъщи й в сливенското село Сотиря. Момиченцето било нападнато, откакто си купило сладолед от близкия магазин. Тялото й беше открито в дере. Експертизите демонстрираха, че Кристин е удряна с камък и е била подложена на гаври и мъчения. Детето издъхна в колата за спешна помощ, на път към локалната болница поради тежките черепно-мозъчни контузии.

За убийството бе задържан 21-годишният Мартин Трифонов, също от Сотиря. Полицаите го издирваха в продължение на 24 часа. При ареста го раниха поради оказана опозиция. Убийството провокира голям брой митинги с искане за най-тежкото наказване. Мартин Трифонов получи общо три обвинения - за ликвидиране по изключително непосилен за жертвата метод, за обезчестяване и за блудничество.

Точно две години след убийството, от присъдата на Мартин е отстранена частта „ без право на подмяна ”. Решението е дефинитивно. Това значи, че наказаният за убийството може да не излежи доживотната си присъда при положително държание.

Почерненото семейство поиска среща с министъра на правораздаването.

„ Искам срещата с Министерството на правосъдието и да се отговори какво се случва с българското правораздаване. Защо се намаляват присъдите на убийците, за какво не се ползва оптималния период на присъда за ликвидиране? Докога ще сме очевидци на опрощение на убийците? Моето Криси беше убито на 6 години, не можа да пристъпи учебния предел, а не е единствено тя ”, сподели бабата на Кристин - Милка Георгиева.

В събота ще бъде осъществен помен в памет на дребното момиченце в Созопол.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР