Осъденият за убийство милионер Робърт Дърст е починал в затвора

...
Осъденият за убийство милионер Робърт Дърст е починал в затвора
Коментари Харесай

Милионерът убиец Робърт Дърст почина в затвора

Осъденият за ликвидиране милионер Робърт Дърст е умрял в пандиза на 78-годишна възраст, заяви юристът му.

През септември Дърст се призна за отговорен за убийството на партньорката си Сюзън Берман. Той я е умъртвил, с цел да ѝ попречи да приказва пред полицията за изгубването на брачната половинка му. Полицията счита, че е виновен за убийствата и на още двама души , написа BBC.

Адвокатът на Дърст, Чип Люис, удостовери, че той е умрял в общата болница в Сан Хоакин. По думите му Дърст е страдал от голям брой медицински проблеми и гибелта се дължи на " естествени аргументи ".

През октомври Дърст беше наказан на пожизнен затвор за убийството на Берман през 2000 година, която беше негова дългогодишна довереница и говорителка.

Съдебният развой против него беше отсрочен с повече от година заради пандемията. Два дни след произнасянето на присъдата той бе признат в болница с ковид и подложен на уред за изкуствено дишане.

Дърст - чието семейство е имало редица нюйоркски небостъргачи, в това число част от Световния търговски център - беше разследван, откакто запис на негов диалог беше показан в документалната поредност на HBO " The Jinx " от 2015 година В него богаташът признава за осъществените убийства.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР