Осъденият на седем месеца ефективно затвор шеф Андре Токев, който

...
Осъденият на седем месеца ефективно затвор шеф Андре Токев, който
Коментари Харесай

Шеф Токев ще бачка в кухнята на зандана срещу 200-300 кинта на месец

Осъденият на седем месеца дейно затвор началник Андре Токев, който бе заловен да кара пил през предходната година, ще има опция да работи в кухнята на затвор ническото общежитие в София, в което ще излежава присъдата си. Заплатата, която обаче може да получава като готвач там, ще бъде напълно алегорична. Става дума за сума от порядъка сред 100 и 300 лв., която ще зависи от направените часове от кулинарния гуру, написа вестник Ретро.

По всяка възможност той ще одобри да бъде готвач за останалите затвор ници, защото в кухнята постоянно има дефицит на хора, а и заниманията там са най-близки до тези в живота му. Иначе опциите за труд са безчет – от шлосер, през чистач, та чак до мебелист и шивач. Интересът към тях обаче е слаб, въпреки с изключение на заработените пари работещите затвор ници да получават и опция за понижаване на присъдата.

Андре ще търпи наказването си чак до края на лятото, а в това време за бизнеса му ще се грижат неговата брачна половинка Мария и по-малката от двете му дъщери Елиза, защото кака ѝ живее в Германия. Двете дами занапред са се заели да оправдават кулинаря пред клиентелата му и непрестанно популяризират в обществените мрежи новите менюта на двата му ресторанта в столицата. Поради проблемите, които застигнаха фамилията им, а и поради пандемичната конюнктура заведенията са с променено и лимитирано работно време. Единият ресторант работи от 12 на обяд до 23 вечерта, а другият отваря чак в 18 часа и посреща посетители единствено за вечеря.

Андре и жена му са семейство от повече от 30 години и Мария е неразделно до него през всички премеждия. Тя е избрала да бъде в сянката на своя брачен партньор и даже след присъдата му резервира безмълвие, въпреки да минавала през истински пъкъл. След толкоз години фамилен живот топготвачът и половинката му са съумели да запазят пламъка на любовта и профилите на Мария в обществените мрежи са цялостни с техни сантиментални фотоси от всевъзможни кътчета на света. Тя ще има право да посещава Андре, до момента в който той излежава наказването си. Доскоро свижданията се организираха онлайн поради пандемичната конюнктура, само че наказаните към този момент могат да се виждат с околните си и персонално.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР