Осъденият на 6,5 години затвор за убийството на 15-годишния Георги

...
Осъденият на 6,5 години затвор за убийството на 15-годишния Георги
Коментари Харесай

Преместиха килъра Йоан от Борисовата градина в обща килия с 6 роми

Осъденият на 6,5 години затвор за убийството на 15-годишния Георги Игнатов в Борисовата градина през 2015 година Йоан Матев е изместен в затворническото общежитие от закрит вид в Кремиковци и е настанен в спално помещение с още 6 лишени от независимост.

Матев бе наказан дефинитивно и присъдата му влезе в действие на 10 юни, когато бе спретнат зад решетките.

Осъденият изкара няколко седмици в особено преходно общежитие, където да се приспособява, след което е бил изместен в Кремиковци. Още незабавно е подал заявление за няколко работни позиции, с цел да може с труд да стопи наказването. Все още не е назначен на работа обаче, защото държанието му се следи, твърди Главна дирекция „ Изпълнение на наказванията “.

Оттам допълниха, че официално Матев има право да изиска от съда условно предварително освобождение още от датата на постъпването си в пандиза, а точно от 10 юни. Причината е, че той прекара 3 години в следствения арест, а по-късно бе пуснат и под домакински арест, а по закон това време се приспада от присъдата.

Законът също по този начин подсигурява правото на лишен от независимост да желае условно предварително освобождение от пандиза, в случай че е излежал повече от половината си присъда. До момента такова искане към момента не е постъпило в Софийски градски съд.

15-годишният Игнатов бе наръган с нож измежду бял ден на 2 юни 2015 година в Борисовата градина. Убиецът му бе хванат чак през 2017 година Матев по този начин и не си призна. Разследващите обаче стигат до шахта в региона на мястото на престъплението, където намират пренебрегнат нож. До въпросната шахта ги води братът на Йоан Марсел.

След като е престояло дълго време там, по острието не бяха открити биологични следи.  Пред разпитващи по- дребният брат обяснил, че батко му му признал за стореното. Обяснил му, че просто желал да вземе парите на момчето, само че била станала пакост. Марсел обаче отхвърли да свидетелства против брат си в съда. 

Йоан бе съден като малолетен, тъй като по време на убийството е бил 17-годишен. Така получи доста по-лека присъда, освен това цели 8 години след закононарушението.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР