Осъденият на 25 години затвор Теньо Е. от Айтос обжалва

...
Осъденият на 25 години затвор Теньо Е. от Айтос обжалва
Коментари Харесай

Теньо, който преби до смърт приятелката си Ивета, обжалва 25-годишната си присъда

Осъденият на 25 години затвор Теньо Е. от Айтос апелира наказването си пред Апелативен съд в Бургас. Делото е оповестено за решение. Това оповестиха от съда след днешното съвещание за разглеждане на жалбата против присъдата.

Припомняме, че той е наказан за убийството на 20-годишната Ивета Т. Тя е умряла след нечовечен побой, нанесен ѝ от Теньо Е. Двамата са живеели на фамилни начала. Имат и общо дете, което в този момент е на 4 години. А самият случай стана на 16.06.2018 година. Теньо Е. е наказан да заплати обезщетение на детето и на майката на убитата Ивета.

В правосъдното съвещание през днешния ден съдът е оставил без почитание настояването на отбраната за назначение на две нови експертизи - съдебномедицинска експертиза и сложна съдебнопсихиатрична и психическа експертиза с претекста, че не са налице основанията за тях, защото специалистите са дали отговори на всички въпроси свързани с повода за гибелта на Ивета Т. и са коментирали данните за използването на опиати от страна на подсъдимия.

Служебният бранител на Теньо Е. е изискал съдът да постанови нова присъда като промени квалификацията на обвиняването в по-лека и е развил тезата за породена гибел по несъобразителност, в резултат на тежка телесна щета.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР