Осъденият е "ужилил" собственик на автосервиз с близо 10 000

...
Осъденият е "ужилил" собственик на автосервиз с близо 10 000
Коментари Харесай

Две години затвор за измамник в София

Осъденият е "ужилил " притежател на автосервиз с близо 10 000 лв.

По импортиран обвинителен акт на Софийска районна прокуратура е наказан на затвор 53-годишен мъж за машинация с две действия, посредством които за да набави за себе си имотна полза е възбудил подвеждане у притежател на автосервиз, че ще му спомага да закупи парцели, като с това му предизвикал имотна щета в размер на 9500 лв., оповестиха от прокуратурата.

Обвиняемият Х.Х. постоянно посещавал автосервиз на ул. "Резбарска " в София. На 14.04.2015 година предложил на Ч.П.- притежател на сервиза, да му спомага да купи два жилището на бул. "Тодор Каблешков ", всеки на стойност 20 000 лв., иззети от банка. За "услугата " изискал 4000 лв., които били предопределени за негов прочут от банката, който уреждал договорката. Ч.П. се съгласил и дал парите на Х.Х.

След време се чул с обвинения, който дори го завел до постройката на бул. „ Тодор Каблешков “, само че му обяснил, че в този момент не било комфортно да види жилищата.

На 13.07.2015 година Х.Х. и Ч.П. още веднъж се видели. Обвиняемият уверил потърпевшия, че всеки миг ще стане договорката, да чака позвъняване от банката и посред другото му споделил, че може да му спомага против сумата от 5500 лв. да взе участие в авансово уречен търг на Столична община за закупуване на общинско място на ул.

"Околовръстен път " сред с. Панчарево и с. Герман. Ч.П. желал да прави по-голям сервиз и дал парите на Х.Х. След това обвиненият се укрил и спрял да дава отговор на позвъняванията на Ч.П.

По случая е формирано досъдебно произвеждане. В хода на следствието са направени експертизи и са разпитани очевидци.

Софийски областен съд призна Х.Х. за отговорен по повдигнатото обвиняване, като му наложи наказване „ отнемане от независимост “ за период от 2 години, което той следва да изтърпи дейно при първичен „ непоколебим “ режим.

Присъдата предстои на митинг и обжалване пред Софийски градски съд.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР