Осъдени в България може да бъдат предавани на Казахстан и

...
Осъдени в България може да бъдат предавани на Казахстан и
Коментари Харесай

България и Казахстан вече ще могат да разменят осъдени

Осъдени в България може да бъдат излъчени на Казахстан и противоположното. Това стана ясно откакто правосъдният министър Данаил Кирилов и генералният прокурор на Казахстан Гизат Нурдаулетов подписаха Договор за трансфер на наказани лица сред Република България и Република Казахстан, оповестиха от Министерството на правораздаването.
Според контракта, хората, наказани на затвор, могат да изтърпят наказването в тяхната страна по генезис. Целта е да се реализира по-ефективно превъзпитание и обществена рехабилитация на лишените от независимост.
Договорът показва централните органи, изискванията и процедурите по прехвърлянето. В него са избрани и нужните документи, единодушията на осъдилата и изпълняващата страна, както и на наказаното лице, отхвърли от трансфер, въпросите за осъществяването на наказването в изпълняващата страна, амнистията, помилването, както и въпроси за действието на контракта.
Според генералния прокурор на Казахстан Гизат Нурдаулетов българските правосъдни органи постоянно могат да разчитат на цялостно подпомагане от тяхна страна.
Подписаният Договор е направен в сходство с откритите интернационалните стандарти за трансфер на наказани лица и при отчитане на особеностите на националните правни системи на България и Казахстан.
Подписаният през днешния ден контракт бе избран от Кирилов и Нурдаулетов като добър край на създаване на системата от контракти в областта на правното съдействие по наказателни каузи сред двете страни.
След подписването на контракта имаше среща сред основния прокурор Сотир Цацаров и генералния прокурор на Република Казахстан Гизат Нурдаулетов.
Предмет на диалог сред двамата бяха двустранното съдействие по наказателноправни въпроси, трансграничната престъпност и противопоставяне на тероризма.
В момента сред България и Казахстан са подписани и се ползват подписаните през 2014 година Договор за правна помощ по наказателни каузи и Договор за екстрадиция. Те основават условия за дейно гонене и наказване на причинителите на закононарушения.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР