Осъдената в САЩ руска гражданка Мария Бутина пристигна в Москва,

...
Осъдената в САЩ руска гражданка Мария Бутина пристигна в Москва,
Коментари Харесай

Самолетът на Мария Бутина кацна в Москва

Осъдената в Съединени американски щати съветска гражданка Мария Бутина дойде в Москва, оповестиха международните организации.

Самолетът на Аерофлот от Маями, с който пътуваше Бутина, кацна на московското летище " Шереметиево " малко преди 11:30 часа локално време, по-рано от разписанието, посочи Българска телеграфна агенция.

Трийсетгодишната Бутина бе освободена през вчерашния ден от федералния затвор в Талахаси, щата Флорида, където излежа 18-месечна присъда.

Тя бе наказана поради опит да се инфилтрира в консервативни американски политически групи за да въздейства върху президентската акция в Съединени американски щати през 2016 година и се призна за отговорна, че е работила като нерегистриран задграничен сътрудник.

На летището я очакваше татко й Валерий, дошъл в столицата особено, с цел да посрещне щерка си, както и представители на голям брой медии.

Бутина направи малко изказване пред медиите в зоната за идващи пасажери на московското летище " Шереметиево ".

Сред посрещачите бе и говорителката на съветското министерство на външните работи Мария Захарова, добавя ТАСС. Тя направи първите фотоси и видеа на срещата сред татко и щерка, които по-късно бяха качени на страниците на дипломатическото ведомство в обществените мрежи. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР