Осъдената в САЩ руска гражданка Мария Бутина бе освободена от

...
Осъдената в САЩ руска гражданка Мария Бутина бе освободена от
Коментари Харесай

Рускинята Мария Бутина излезе от затвора в САЩ

Осъдената в Съединени американски щати съветска гражданка Мария Бутина бе освободена от федералния затвор в Талахаси, щата Флорида, и бе взета под надзор от американските имиграционни управляващи в техен център в същия град, преди да бъде депортирана за родината си, заяви представител на имиграционната работа.

"По съображения за сигурност при провеждането на интервенцията имиграционно-митническата работа не разисква съответните процедури по депортацията, преди да бъде осъществено сполучливото връщане на това лице в родината му ", се споделя в известието.

Очаква се 30-годишната жена да бъда качена на аероплан за Русия, откакто 18-месечната й присъда изтече. По-рано Държавният департамент на Съединени американски щати заяви, че през днешния ден Бутина ще излети от Маями за Москва, където ще дойде на следващия ден заран.

Бутина бе наказана поради опит да се инфилтрира в консервативни американски политически групи за да въздейства върху президентската акция в Съединени американски щати през 2016 година и се призна за отговорна, че е работила като нерегистриран задграничен сътрудник, уточни Асошиейтед прес.

Москва охарактеризира обвиняванията против нея като изфабрикувани и изиска освобождението й от пандиза. "Радваме се, че най-сетне американското правораздаване след доста дълго отсрочване взе решение, за което ние настоявахме ", сподели съветският външен министър Сергей Лавров пред публицисти в Москва. Руският президент Владимир Путин не възнамерява среща с наказаната за скрит план за пробутване на съветски ползи в Съединени американски щати Бутина, когато тя се завърне в Москва, заяви представителят на Кремъл Дмитрий Песков
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР