Осъдената окончателно за това, че е склонявала своя колежка да

...
Осъдената окончателно за това, че е склонявала своя колежка да
Коментари Харесай

Врачката Гюлшен взе главата на Райна Бачева от РП Благоевград! Бачева вече не е прокурор

Осъдената дефинитивно за това, че е склонявала своя колежка да приключи дело против гадателка, както и за осуетено следствие за случай на пътя Райна Бачева, към този момент не е прокурор. Тя беше освободена от системата с единомислещо решение на Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет (ВСС).

То е разследване от влязлата в действие условна присъда от 6 месеца затвор с 3-годишен изпитателен период.

Делото против нея стартира, когато тя беше в районната прокуратура в Благоевград, а предходната година спецсъдът я осъди единствено по първото обвиняване. Според него тя склонявала младши прокурор Анита Д. да приключи дело за машинация против врачката Николинка Василева, известена като Гюлшен Ходжа. Обвинението по член 289 от Наказателния кодекс планува от 1 до 6 години затвор, а наказването на Бачева е под минимума.

Случаят е от началото на 2013 година, когато Бачева била командирована в Софийската районна прокуратура. Преди това тя прекратила дело против врачката, само че постановлението ѝ било анулирано от съда. Делата на Бачева пък били трансферирани на младшата прокурорка, която трябвало да реши и ориста на досъдебното произвеждане против Гюлшен Ходжа.

Бачева се обадила на колежката си и ѝ обяснила, че също като нея би трябвало да приключи делото, защото нямало доказателства за закононарушение, а се касаело за гражданскоправни връзки и погрешно съдът е отменил постановлението за преустановяване. Прокурорката ѝ споделила, че още не се е срещнала с материалите, само че откакто го направила, решила, че има доказателства против врачката и делото би трябвало да бъде импортирано в съда.

След това Бачева ѝ отправила заканите, че и за нея е по-добре да го приключи, тъй като от делото се интересувал човек от високите етажи. „ Помисли си добре. От делото се интересува човек от високите етажи. Колелото се върти “, били думите на Бачева, само че прокурорката внесла делото в съда и врачката била наказана по него,пише лекс бг.

Припомняме, че следствието против Гюлшен потегли,след като в Struma.com постъпиха тъжби от излъгани поданици на града. Млад мъж пристигна в редакцията ни и ни сподели заканите, отправяни към него от Гюлшен. Предоставихме и записи, в които се чува по какъв начин Николинка стресира " жертвата " на машинация. Беше огромен скандал, след който доста хора подадоха тъжби против гледарицата.

Другото обвиняване против Бачева, по което на първа инстанция беше оправдана, само че по-късно беше приета за отговорна и по него е за разстройване на наказателно гонене от 25 април 2015 година, когато на пешеходна пътека в Благоевград, Владислав Еленков блъснал с колата си пешеходка и ѝ предизвикал междинна телесна щета.

По това време Бачева била дежурен прокурор. Тя била известена за произшествието от проверяващ служител на реда. Но вместо да разпореди незабавното започване на процесуални следствени дейности, прокурорката споделила на служителя на реда да уведоми КАТ, с цел да бъдат подхванати дейности за налагане на административно наказване на Еленков. По време на следствието било открито, че Бачева е била осведомена за случая от собствен непосредствен, който бил другар на Еленков.

Бачева беше отстранена от служба поради този. Срещу нея имаше две дисциплинарни производства през последните години. В първия случай ставаше дума за това, че е пробвала да принуди пътен служител на реда да анулира фиш, публикуван на сина ѝ, за което беше осъдена с понижаване на заплатата с 10% за шест месеца.

П. Петров

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР