Осъден за убийство е координирал от затвора дейността на разбитата

...
Осъден за убийство е координирал от затвора дейността на разбитата
Коментари Харесай

Осъден за убийство координирал от затвора групата за рекет в Бургас

Осъден за ликвидиране е координирал от пандиза активността на разрушената през вчерашния ден в Бургас група за рекет. Мъжът е контактувал от Старозагорския затвор с останалите членове на групата. Там той е излежавал доживотна присъда без право на подмяна за убийството на двама души, осъществено посредством гърмеж на автомобил. Това стана ясно през днешния ден на брифинг на профилираната прокуратура и ГДБОП.

Към момента се повдигат обвинявания на 7 лица за присъединяване в проведена незаконна група, сподели още представителят на профилираната прокуратура Сийка Милева.
В Бургас разрушиха незаконна група, занимавала се с изнудвания Задържани са 10 души
Утре ще бъде импортирано искане в профилирания съд за задържане под стража на шестима от арестуваните по случая.

Групата е в полезрението на ГДБОП от доста години, добави Ивайло Спиридонов. Доказателствата по правосъдното произвеждане против нея обаче са от началото на тази година.

„ В хода на досъдебното произвеждане са събрани доказателства, че членовете на проведената незаконна група са осъществявали побой над охранители и притежатели на конкурентни на тях компании за да ги принудят да се откажат от бизнеса си”, изясни Сийка Милева.

Снимка: Лора Стаматис

Групата публично се е занимавала с охранителна активност и е давала пари на заем против висока рента. Когато длъжниците не успявали да ги изплащат, им бил нанасян побой.

Всички арестувани са престъпно проявени. Демонстрирали висок стандарт на живот посредством скъпи коли и жилища.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР