Осъден на доживотен затвор за зверско убийство на приятел, изкара

...
Осъден на доживотен затвор за зверско убийство на приятел, изкара
Коментари Харесай

Жестокият убиец Иван Белия, тръгнал да съди държавата, издъхна в затвора в Ловеч

Осъден на пожизнен затвор за зверско ликвидиране на другар, изкара над 9 години зад решетките в пандиза в Ловеч и чак тогава се сети да съди страната за нечовешките условия в следствения арест в Шумен, оповестява "Труд ".

58-годишният Иван Ганчов Григоров, по прякор Иван Белия имал искания, че в килията, където в началото бил арестуван през 2011 година, нямал достъп до клозет, липсвали всевъзможни условия за персонална хигиена, нямало директна дневна светлина и опция за проветряване на пространствата. През април т. година Белия написал трогателна искова молба за 10 000 лева обезщетение за понесените преди време болки и премеждия.

Докато магистрати от Административния съд в Шумен изправят позволени в молбата нередности, ищецът умрял. От пандиза в Ловеч постъпило писмо с дата 13 май, в което ги уведомяват, че наказаният доживот е умрял ден по-рано.

Смъртта не била неочаквана, Иван боледувал от известно време. Но очевидно е имал вяра, че делото му против Главна дирекция “Изпълнения на наказанията” ще разнообрази всекидневието му и ще му донесе доходи.

По-късно се оказало, че е и сестра му - единствен правоприемник, няма по какъв начин да се бори за правата му. Иван Белия освен, че не бил внесъл такса от 10 лв., поради която делото не тръгнало, само че не бил подписал и самата искова молба. Затова съдът одобри, че поради неналичието на автограф от ищеца и невъзможността тази неправда да бъде отстранена, няма по какъв начин искът да бъде признат за разглеждане.

Близките му няма за какво да съжаляват - правосъдната процедура в последните години демонстрира, че фамозният с кошмарите си шуменски арест не е направил нито един от арестуваните в него богат.

Тези, които още помнят жестокостите на Иван-Белия, на които подложил авера си Филип Филев (45 г.), надали биха го съжалили. Доживотната присъда е резултат от това, че убийството се отличава с особена свирепост и е било осъществено по изключително непосилен за жертвата метод. Криминалисти и правосъдни медици с дълъг стаж са безапелационни, че рядко са попадали на толкоз брутално действие.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР