ОС – Монтана произнесе присъда от 1 година и 4

...
ОС – Монтана произнесе присъда от 1 година и 4
Коментари Харесай

Окръжен съд – Монтана наказа с 1 година и и 4 месеца „Лишаване от свобода“ условно шофьор за ПТП, при което е загинал мотоциклетист

ОС – Монтана произнесе присъда от 1 година и 4 месеца „ Лишаване от независимост “ условно за водач, предизвикал по несъобразителност ПТП, при което е умрял мотоциклетист. Катастрофата е станала на 10 август 2021 г.на пътIII –112, сред селата Славотин и Д- р Йосифово.

ПодсъдимиятИ. З. Б. /36 г./ управлявал бус „ Рено Мастер “ – благосъстоятелност на куриерска компания, и пътувал от Видин към Монтана. На км 32 откакто забелязал в насрещното платно мотоциклет „ Хонда “, лидерът на който изгубил ръководството на мотора, водачът нарушил разпоредбите за придвижване по пътищата и навлязъл в срещуположното платно, само че не съумял да избегне удар и мотоциклетът се блъснал в задната част на буса. На място умрял мотоциклетистът В. С. З. /26 г./ от Монтана.Шофьорът съобщил на тел. 112 за случая, пристигнала полиция и по случая било формирано досъдебно произвеждане. Според осъществените експертизи преди удара бусът се е движел със скорост от 81 км/ч, а мотоциклетът със 169 км/ч. Изследванията на двамата водачи за алкохол и опиати са били негативни. Пред съда подсъдимият се призна за отговорен, призна напълно обстоятелствата и събитията в обвинителния акт и съобщи, че желае делото да се прегледа по реда на съкратеното правосъдно разследване. И. С. З. изрази страдание за трагичния случай и изрече съболезнования на околните на починалия. „ Опитат се да спася момчето, направих опит да се отклоня в черен път, само че не съумях! “ сподели той. Съдът утвърди настояването за кратко правосъдно разследване, при което при положение на неоправдателна присъда, наложеното наказване се понижава с 1/3. Оценка за съвместимост призна И. С. З. – със приблизително обучение, неосъждан, за отговорен за причиняване на гибел по несъобразителност и нарушение на Закона за придвижване по пътищата и го наказа с 2 години „ Лишаване от независимост “, които понижи с 1/3 на 1 година и 4 месеца „ Лишаване от независимост “, отсрочени с 3 години изпитателен период. И. С. З. бе наказан и от отнемане от право да ръководи МПС за 1 година и 6 месеца.

Присъдата може да се стачкува и апелира пред Апелативен съд – сСфия в 15 дневен период.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР