Оруеловата 1984 се е пренесла през 2021 г. в Храма

Оруеловата 1984 се е пренесла през 2021 г. в Храма ...

Петър Илиев: Видно е, че Етичната комисия се е водила от политически съображения, за да ме засегне лично


"Оруеловата "1984" се е пренесла през 2021 г. в Храма на науката, като инструмент за отстраняване на неудобни учени и преподаватели. Дали политическата и "чрезвичайна" целесъобразност не е започнала по болшевишко-комисарски начин да господства над върховенството на закона?". Това написа в официалния си профил в Туитър д-р Петър Илиев, след като днес Етичната комисия към СУ заключи, че в книгата му "Компетенцията на Народното събрание" е налице плагиатство.

Оруеловата "1984" се е пренесла през 2021 г. в Храма на науката, като инструмент за отстраняване на неудобни учени и преподаватели. Дали политическата и "чрезвичайна" целесъобразност не е започнала по болшевишко-комисарски начин да господства над върховенството на закона?
— Petar Iliev (@DrPetarIliev)

"Категорично не приемам становището на Етичната комисия, за което научих от медиите. То нарушава Правилника на СУ и поне два закона. Видно е, че комисията се е водила от политически съображения, за да ме засегне лично, а оттам и да уязви ПП ИТН, от която бях издигнат.", допълва Илиев.

Категорично не приемам становището на Етичната комисия, за което научих от медиите. То нарушава Правилника на СУ и поне два закона. Видно е, че комисията се е водила от политически съображения, за да ме засегне лично, а оттам и да уязви ПП ИТН, от която бях издигнат.
— Petar Iliev (@DrPetarIliev)
"Днес в медиите стана ясно, че в комисията на ключова позиция има човек, който е бил учредител и кандидат за депутат от ПП "Да, България". Доколко това е повлияло на решението, оставям на вашата преценка!", пише още в Туитър Петър Илиев.

Днес в медиите стана ясно, че в комисията на ключова позиция има човек, който е бил учредител и кандидат за депутат от ПП "Да, България". Доколко това е повлияло на решението, оставям на вашата преценка!
— Petar Iliev (@DrPetarIliev)

Източник: bnt.bg