Ортопедите на МБАЛ „Св.София” оперираха социално слаб пациент и събраха

...
Ортопедите на МБАЛ „Св.София” оперираха социално слаб пациент и събраха
Коментари Харесай

Добрата новина! Ортопеди оперираха социално слаб пациент и събраха лични средства за скъпия консуматив

Ортопедите на МБАЛ „ Св.София” оперираха обществено слаб пациент и събраха персонални средства за скъпия консуматив. Историята на Яким Каръков е повече от трогателна. Преди седмица мъжът пада и счупва трохантерния масив на тазобедрената става.

Родителите на Яким, който е с повреден слух, зрение и с психическо заболяване, са умряли. За него се грижи болната му сестра, която неотдавна е изгубила брачна половинка си. Елеонора се бори с заболяването и скръбта, и дружно с щерка си оказва помощ на болния си брат. Д-р Христо Мазнейков преглежда Яким Каръков в родния му град Петрич. За да може мъжът да се възвърне би трябвало да се направи интервенция със скъпоструващ консуматив. Близките обаче имат единствено дребна част от нужните средства. Д-р Мазнейков предлага лекуване в ортопедията на МБАЛ „ Св.София”. След отхвърли на институциите да оказват помощ, казусът е показан пред лекарите-ортопеди на болничното заведение. „ Всички обявиха, че желаят да оказват помощ със средства и единствено за ден събрахме непостижимата за околните на Яким сума”, споделя доктор Мазнейков.

Пациентът е опериран и се възвръща в болничното заведение и след края на клиничната пътека. „ Провеждаме рехабилитация и разнообразни процедури, с цел да може пациентът да е независим и да се грижи за себе си когато се прибере вкъщи. Не можем като лекари и хора просто да го изпишем от болницата”, добавя доктор Мазнейков.

Пациентът Яким Каръков се лекува в МБАЛ „ Св.София” от постъпването си на 13-ти октомври.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР