Формира се тропическа буря Катя, Идалия удря Бермудските острови, докато новата система може да се насочи към Карибите

...
ОРЛАНДО, Флорида — Това, което беше ураганът Идалия, продължи атаката
Коментари Харесай

ОРЛАНДО, Флорида — Това, което беше ураганът Идалия, продължи атаката си като посттропическа система върху Бермудските острови в събота, докато сезонът на ураганите получи своя 11-ти наречена буря с образуването на тропическа буря Катя. Но Националният център за ураганите също повиши шансовете за това, което може да бъде 12-ата посочена буря, която се очаква да се насочи към Карибите тази седмица.

Междувременно натовареният куп бури в Атлантическия океан близо до Бермудските острови се измести през нощта с тропическа буря Хосе се поглъща в системата, която беше ураганът Франклин, но и двата сега се преместиха на север като извънтропични и нямат заплаха за сушата.

Малката тропическа буря Герт също продължаваше, но само посттропическа Циклонът Идалия представляваше заплаха да кацне с Бермудските острови при предупреждение за тропическа буря до събота вечерта.

В 17:00 ч. обаче Идалия се намираше на 125 мили източно от Бермудските острови, движейки се на изток-североизток със скорост 7 мили в час и ветрове от 60 мили в час . Ветровете със сила на тропическа буря се простираха на 205 мили, но ветровете, които предизвикваха пориви до 79 мили в час на Бермудските острови през деня, бяха намалели и NHC даде окончателните си препоръки за системата.

„Завой към на североизток и след това на север с по-бърза скорост се очаква до началото на следващата седмица. Идалия ще продължи да се отдалечава от Бермудските острови в събота вечерта“, казаха синоптиците.

Бурята удари крайбрежието на Персийския залив на Флорида като голям ураган от категория 3 в сряда сутринта, след което бързо се премести в Джорджия и Каролините, запазвайки силата си на урагана за повече от шест часа.

Той се отклони от тропически характеристики без определен център, но все още силни ветрове, след като се премести в Атлантика. Неговите вълни остават заплаха и по крайбрежието на САЩ и Бермудските острови, като вероятно ще причинят животозастрашаващи условия за сърфиране и разкъсващи течения, каза NHC.

Що се отнася до новата буря, в 17:00, тропическа буря Катя , което се очаква да бъде краткотрайно, се намираше на 750 мили северозападно от островите Кабо Верде, движейки се на северозапад със скорост 13 mph с максимални постоянни ветрове от 60 mph. Ветровете със сила на тропическа буря се простират на 115 мили.

„Това общо движение с намаляване на скоростта се очаква до понеделник“, казаха синоптиците. „Очаква се отслабването да започне в началото на неделя и системата може да се изроди до остатъчно ниско ниво в понеделник.“

Тропическата буря Герт е останала устойчива, но не се движи много и се очаква да бъде погълната от по-голяма Идалия в понеделник.

В 17:00 часа бурята се намираше на около 710 мили източно-югоизточно от Бермудските острови, движейки се на север-североизток с 9 мили в час с максимални постоянни ветрове от 50 мили в час. Неговите ветрове със сила на тропическа буря се простират на 60 мили.

„Очаква се по-бързо движение от север към север-североизток да продължи от събота до понеделник, преди да се разсее по-късно същия ден“, казаха синоптиците. „Не се очаква значителна промяна в силата, преди да се прогнозира Герт да се отвори в дъното на ниското налягане в понеделник.“

Най-голямото безпокойство е нова потенциална тропическа система, която се очаква да се формира от идваща тропическа вълна западното крайбрежие на Африка.

В 14:00ч. тропическа перспектива, NHC каза, че системата произвежда неорганизирани дъждове и гръмотевични бури на юг-югоизток от островите Кабо Верде.

„Условията на околната среда изглеждат благоприятни за известно постепенно развитие на тази система до средата на следващата седмица, и е вероятно да се образува тропическа депресия, докато

се движи от запад към запад-северозапад със скорост от 15 до 20 мили в час над източните и централните части на тропическия Атлантик,” каза NHC.

Неговият път показва, че потенциално ще удари Подветрените острови до следващия уикенд.

NHC му дава 20% шанс да се формира през следващите два дни и 70% шанс през следващите седем.

< p>Ако получи статут на наречена буря, може да се превърне в тропическа буря Лий.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР